Hirdetés

Bravó! Már érmes az EB-n a DVSC remeke

dvscboxing.hu

2018.04.23. 12:21

Bravó! Már érmes az EB-n a DVSC remeke
Bernáth Attila (pirosban) nem az ellenfél ütésétől, hanem a boldogságtól rogyott térdre az eredményhirdetéskor (Fotó: EABA)

A debreceni klub versenyzője ismét kitesz magáért.

Hirdetés

A vasárnapi negyeddöntőben pontozással múlta fölül lengyel ellenfelét a DVSC 49 kilóban indított bunyósa, Bernáth Attila az ifjúsági Európa-bajnokságon, és a legjobb négy közé juottt.

A Roseto degli Abruzziban zajló kontinesviadalra a debreceniek bunyósa az éremszerzés reményében érkezett, hiszen ugyanezen a seregszemlén tavaly a dobogó második fokára állhatott fel.

Bernáth a lengyel Pawel Brach ellen küzdött a dobogóért. A dvscboxing.hu tudósítása szerint a magasabb Brach igyekezett tartani a távot a magyar fiú ellen, aki azonban folyamatosan terelgette őt egyik sarokból a másikba, és próbált a hosszú karokon belülre kerülni.

Beszedett pár ütést Bernáth is, ám nyomulós stílusa elől nem talált menedéket a lengyel srác. Bizony többször is tisztán talált főleg fejen Attila, és ha közelharcra került sor, jól alkalmazta a villámgyors felütéseket is, amelyek rendre becsusszantak a két könyök között. A harmadik menetig szoros, de magyar fölény látszott, az utolsó menetben aztán teljesen egyértelműen Bernáth volt a jobb, így feltette vasárnapi produkciójára a koronát. Megérdemelten jutott az ifi Eb legjobb négy bunyósa közé, és kedden (ápr. 22.) már a döntőbe jutás a tét.

Szóljon hozzá!

Hirdetés