Hirdetés

Hirdetés

„Csak elugrunk Debrecenbe, és a világ legjobbjaival találkozunk”

2018.02.02. 13:41

„Csak elugrunk Debrecenbe, és a világ legjobbjaival találkozunk”
Mini vb-t rendeznek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban (Fotó: Cívishír)

A szövetségi kapitány szerint a siker titka az, hogy a debreceniek jó vendéglátók.

Hirdetés

Hirdetés

Súlyos pofonokért jön a cívisvárosba három kontinensről 23 nemzet fia. No meg lánya. A 62. Bocskai-emlékversenyen (február 7-10.) ugyanis négy súlycsoportban női mérkőzéseket is rendeznek. Debrecen mindkét nem küzdelmeiben érdekelt lesz. A DVSC csapata már hetekkel korábban összeállt a nagy megmérettetésre, és a visszatérő őstehetség is megmutathatja magát hazai pályán.

Komolay Szabolcs alpolgármester az eseményt felvezető tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy aligha van még egy város Európában, amelyik 62 esztendeje, megszakítás nélkül rendez rangos, nemzetközi ökölvívóversenyt.

Debrecen számára fontos a Bocskai, éppen ezért az önkormányzat hathatós támogatást nyújt a lebonyolításához

– közölte az újságírókkal az alpolgármester, aki szerint önmagáért beszél az, hogy ennyi ország nevezett a debreceni emlékversenyre.

Komolay Szabolcs alpolgármester, Balzsay Károly szövetségi kapitány és Dobrádi Zsolt, a MÖSZ technikai igazgatója   (Fotó: Miskolczi János)
 

Balzsay Károly szövetségi kapitány szerint a Bocskai sikerének a titka abban rejlik, hogy a debreceniek jó házigazdák, és örömmel térnek ide vissza a világ végéről is.  A szakember bunyós érvekkel is alátámasztotta, hogy miért jelentőségteljes a válogatott számára ez a viadal.

Ez egy óriási lehetőség számunkra, hiszen egész évben kevés esélyünk van arra, hogy olyan nívós mezőnyben bokszoljunk, mint amilyen a Bocskai-emlékversenyé. Nem kell átutazni a fél világot, nem kell szenvedni a repülőtereken, csak elugrunk Debrecenbe, és a világ legjobbjaival találkozunk

– fogalmazott a szövetségi kapitány, aki optimistán tekint a Bocskai elé, hiszen elmondása szerint egy fiatal, lelkes magyar csapat van kialakulóban, amely a szakmai stáb és a szövetség vezérkarával együtt új lendületet kapott egy éve, és a legjobb úton halad a tokiói álmok beteljesülése felé.

Micsoda mezőny!

Debrecen egy fontos helyszín ebben a küldetésben. Így a magyar válogatott legjobbjai – a kétszeres olimpikon Harcsa Zoltánnal együtt – mind itt lesznek a Bocskain. Jönnek azonban a világ legszűkebb elitjéhez tartozó öklözők is szép számmal! A cívisváros versenyének rangját mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az elmúlt évekbenű

a londoni olimpia öt, a riói játékok három aranyérmese húzott kesztyűt a Nagyerdőn,

köztük a brit Anthony Joshua, aki a 2012-es olimpiai bajnoki címe után profinak állt, és mindenkit kipofozott a szorítóból, Vlagyimir Klicskót is beleértve.

Joshua honfitársai természetesen szorítóba lépnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, mint ahogyan a másik két európai nagyhatalom, Oroszország és Ukrajna is képviselteti magát. A magyarok számára ugyancsak kőkemény ellenfélnek ígérkezik az Ázsia Játékokra készülő, így bombaerős kerettel érkező mongol, illetve Közép-Ázsia legjobbja, a kazah válogatott. Utóbbi például világversenyeket, illetve a WSB félprofi világligát is megnyerő bunyósokkal tiszteli meg a Bocskai-emlékversenyt.

Ezt a pofonparádét érdemes lesz a helyszínen megtekinteni, de akinek mindennél kényelmesebb az otthoni fotelja, az a Magyar Ökölvívó Szövetség YouTube-csatornáján élőben követheti figyelemmel a Nagyerdei fejleményeket.

Cs. Bereczki Attila

A Bocskai-emlékverseny programja:
Február 7., szerda, 15 óra: selejtezők
Február 8., csütörtök, 14 óra: selejtezők
Február 9., péntek, 14 óra: elődöntők
Február 10., szombat, 15 óra: döntők.
DVSCökölvívásbokszBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.