Hirdetés

Hirdetés

A súlyos női pofonoknak is lehet örülni!

2018.02.09. 20:39

A súlyos női pofonoknak is lehet örülni!
Nagy Tímea (pirosban) alig fél éve még szült. Most döntőbe jutott a Bosckain! (Fotó: Cívishír)

A debreceni amazon nagyon kemény csatában jutott döntőbe a Bocskain.

Hirdetés

Hirdetés

Gigászi küzdelemben nyert, így egy könnyű lépésre került a Bocskai-emlékverseny bajnoki címétől Nagy Tímea, a DVSC kétszeres világbajnoki-bronzérmes ökölvívója, aki egy kőkemény cseh riválissal vívott nagyon szoros meccset.

A két lány egy évtizede már találkozott, de akkor egy bő tízessel lentebb az 75 kg-os súlycsoportnál. Martina Schmoranzová akkor könnyebb ellenfélnek bizonyult, legalábbis a debreceni hölgy emlékei szerint. Most alaposan megnehezítette a DVSC-amazon dolgát, hiszen az első másodperctől az utolsóig nagy küzdelemre késztette a mi lányunkat. Az első két menetben mi a szülésből visszatérő Nagy Tímeát láttuk jobbnak, a harmadik felvonásban pedig a cseh hölgyet, de ami sokkal fontosabb:

a bírók is ezt vetették a papírra, így megosztott pontozással nyert a debreceni.

A szombati fináléban a DVSC versenyzője saját klubtársával és edzőpartnerével, Pallás Szimonettával találkozik az Oláh Gábor utcai sportcsarnok szorítójában. A papírforma alapján az lenne a meglepő, ha Tímea a pontozókra bízná a döntést.

A szombati döntők a televíziós közvetítés miatt az eredetileg meghirdetetthez képest két órával később, azaz 17 órakor kezdődnek. Nagy Tímeán kívül is szurkolhatunk még magyaroknak: a férfiak között Szaka István (52 kg), Gálos Roland (60 kg), Vadász András (69 kg) és Cservenka Róbert (75 kg) bokszol az aranyéremért.

ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.