Hirdetés

Hirdetés

Az alpolgármester aláírta: lesz Bocskai Debrecenben!

2017.12.04. 15:11

Az alpolgármester aláírta: lesz Bocskai Debrecenben!
A profi boksz jelenének legnagyobb csillaga, Anthony Joshua is járt a Bocskain. 2012-ben meg is nyerte!

Előtte még az OB-n kell maradandót alkotni.

Hirdetés

Hirdetés

Az ökölvívó országos bajnokság hétfői sajtóeseményén Erdei Zsolt és Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere aláírta a jövő évi Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerződését. A legragosabb magyarországi boksztornát 62. alkalommal rendezik meg február 7. és 10. között, s Erdei reményei szerint a megszokott magas színvonal jellemzi majd a versenyt. A hagyományos évindító viadalon a férfiak mellett a nők is megmérethetik majd magukat, méghozzá a négy olimpiai súlycsoportban.

Nagy mezőny az OB-n

A debreceni verseny előtt még az OB-n kell helytállni! A nevezések alapján komoly mezőny gyűlik össze a kedden kezdődő felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon, melyet az újpesti Madárfészek Akadémia központjában, a Halassy Olivér Sportcsarnokban rendeznek meg.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány jelezte, hogy 57 klub 145 bokszolója nevezett, ennyien viszont biztosan nem indulhatnak majd. Az ob péntekig, négy napon át tart, ami azt is jelenti, hogy a program a nyolcaddöntőkkel kezdődik, így abban a négy kategóriában (64, 75, 81 és 91 kg), amelyben 16-nál többen jelentkeztek, a ranglista alapján leszűkítik a mezőnyt.

Hajrá, Debrecen!

A DVSC öt versenyzője próbál szerencsét. Hosszú idő után visszatér a kötelek közé Móna Imre, az egykori ifjúsági Európa-bajnok, aki ifiként már nyert felnőtt OB-t, de annak már lassan egy évtizede... Ezúttal a 81 kg-ban tör babérokra, és akár csapattársai is kerülhetnek az útjába, hiszen Tóth Ádám és a DVSC-nél immár edzősködő Kálucz Martin is ebben a kategóriában, azaz félnehézsúlyban indul. Eggyel feljebb, a nehézsúlyban Nagy Bence próbálja megtörni a világbajnokságot is megjárt Hámori Ádám dominanciáját.

Menetrend

Az ob-n keddtől csütörtökig 15 órakor kezdődnek a küzdelmek, a pénteki finálék pedig 17 órakor rajtolnak. Az érdeklődők naponta 1000 forintért tekinthetik meg a meccseket, a négy napra szóló bérlet 3000 forintba kerül.

ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.