Hirdetés

Hirdetés

Remekül szerepeltek a kis birkózók a hajdúszoboszlói döntőn

szoboszlosound.hu

2017.09.25. 14:03

Remekül szerepeltek a kis birkózók a hajdúszoboszlói döntőn

Megmutatták, mire képesek.

Hirdetés

Hirdetés

Szeptember 23-án első alkalommal rendeztek birkózó diákolimpiát Hajdúszoboszlón. Az ország számos pontjáról több mint 60 egyesület 167 versenyzője érkezett a városba az Országos Diákolimpia II. korcsoportos szabadfogású diákolimpiai bajnokság döntőjére.

A 38 kg-os súlycsoportban 3. helyen Pető Benjámin (Hajdúszoboszló, Thököly Imre Kéttan. Ált. Isk.) végzett, míg az 54 kg-os súlycsoportban az 5. helyet szerezte meg Nagy Alex (Hajdúszoboszló, Gönczy Pál Általános Iskola). A sorsoláson két szoboszlói versenyző Pető Benjámin és Jónás Levente (Hajdúszoboszló, Bárdos Lajos Ált. Isk.) került össze. A küzdelmükből Benjámin győzedelmeskedett, Levente pedig kiesett.

Több mint kétszáz fiatal jutott be a Hajdú-Bihar megyében megtartott döntőbe, végül 167 birkózópalánta csapott össze a diákolimpiai bajnoki címekért. A három szőnyeges megmérettetésen a legkisebbektől kezdve egészen a legnagyobbakig, mindenki igyekezett a legjobb tudását nyújtani a szőnyegen, végül a tizennégy bajnoki címből hetet vidéki iskolába járó tanuló nyert meg, míg a maradék hétben budapesti versenyzők diadalmaskodtak.

A verseny előtt a csapatok ünnepélyes bevonulása után Szabó Bence, a verseny elnöke köszöntötte a versenyzőket, illetve bemutatta a meghívott vendégeket, valamint a bírákat. A diákolimpia megnyitóján tiszteletét tette: Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Dr. Sóvágó Lászlópolgármester, Holoda Attila alpolgármester, Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszlói Birkózó Sportegyesület elnöke, Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, valamint Mester Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Birkózó Szövetség elnöke. A hagyományokhoz híven meggyújtották a diákolimpiai lángot, majd Pető Benjámin hajdúszoboszlói birkózóval közösen mondták el esküjüket a versenyzők.

Hajdúszoboszló polgármestere, Sóvágó László elmondta, hogy örömére szolgál, hogy a városba hozták ezt a versenyt. Hozzátette, hogy akik újjáélesztették a birkózást Hajdúszoboszlón, azok hasznos munkát végeztek. Mint mondta, lesznek köztük olyanok, akik híres versenyzők lesznek, azonban azok se csüggedjenek, akik nem érik el ezt a szintet, hisz a sport egészséges embert faraghat a jelenlévőkből is. Sportszerű és nemes küzdelmeket kívánt a versenyzőknek.

A Magyar Birkózó Szövetség díjat adományozott: Jónás Endréné, Makula Tamás, Jónás Endre és Pánisz László részére. Emellett a hajdúszoboszlói tehetségeket is díjazták 1-1 kupával, akik kimagasló teljesítményeket értek el a birkózás terén: Pető Benjámint, Végh Noémit és Sándor Imrét.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.