Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben a nőknek is megengedik, hogy üssék egymást

mti

2016.12.05. 12:55

Debrecenben a nőknek is megengedik, hogy üssék egymást
A tavalyi megnyitó jelenete. A Bocskai-emlékverseny Debrecen egyik jeles eseménye (Fotó: CH)

Ez lesz a Bocskai újdonsága.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Ökölvívó Szövetség budapesti sajtótájékoztatóján a februári, hagyományos Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerződését is aláírták. A kontinens egyik legjobbjának számító viadalon 2017-ben újdonság lesz, hogy a férfiak mellett női versenyek is lesznek Debrecenben.

A három női olimpiai súlyban rendezünk versenyt, 51, 60 és 75 kilogrammban. Ezzel az is biztos, hogy újabb indulói csúcsot döntünk majd

- jegyezte meg a debreceni tornával kapcsolatban az elnök.

Csötönyi Sándor szerint lezárult egy olimpiai ciklus, mely az utánpótlás területén nagyon komoly sikereket hozott, viszont a felnőtteknél legalább akkora volt a visszaesés, mint amekkora fejlődés mutatkozott a fiataloknál. Mint mondta, a magyar kormány 2013-ban megkezdett kiemelt támogatása meglátszik az utánpótlás területén, a létszám folyamatosan bővül, s az eredményeket is szállítják a fiatalok. Azt ugyanakkor megjegyezte, továbbra is küzdenek azzal, hogy sok tehetséget elveszítenek, mert vagy profinak állnak, vagy dolgozni mennek inkább.

A magyar bajnokság szerdán, csütörtökön és pénteken is 15.00 órától kezdődik a Nemzeti Sportcsarnokban, a szombati döntős program pedig 17.00-kor veszi kezdetét. Az eddigi nevezések alapján nagy mezőny, 126 bokszoló vesz részt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezendő eseményen.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.