Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen nincs! Egy ponttal kapott ki a DEAC

| 2019. 10. 25. | 22:23:00
Végig nyílt mérkőzésen jobban bírták a feszültséget a paksiak.
Ilyen nincs! Egy ponttal kapott ki a DEAC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idegőrlő végjátékban egy ponttal veszített a DEAC kosárlabda csapata az Atomerőmű SE Paks ellen október 25-én az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót a DEAC, hiszen a csütörtöki edzésen Isaiah Armwood kisebb sérülést szenvedett, így nem tudta vállalni a játékot, helyét Bognár Kristóf vette át a kezdőben. Evans hárompontosával a vendégek kezdték meg a pontgyártást, melyre a hajdúságiak egy 7-0-s futással válaszoltak. Az ASE elsősorban kívülről próbálta bontani a védelmet, míg Bognárék a festékből igyekeztek érvényesülni. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a játékrész második felében ritmust tudott váltani Dzunics Braniszlav együttese, Jackson zsákolása után időt is kért a hazai stáb (11-17). Tóth Ádám fújt ébresztőt két közelivel, ám hiába találtak vissza a helyes útra, a negyed így is kétpontos paksi vezetéssel zárult.

A második tíz perc is egy ASE hárompontossal indult, ezúttal Faust volt az elkövető. Sokáig tartották minimális előnyüket a piros-kékek, ám a padról érkező Harrison egy szerzett labda utáni ziccerrel és egy távolival egyenlített (26-26). Bár az első tíz hárompontosát kihagyta a DEAC a mérkőzésen, Boriszov révén szép lassan ebben a mutatóban is belelendültek, de a paksiak agilis kisembereik révén tartották a döntetlen-közeli eredményt. A félidő utolsó percei is a vendégekről szóltak, Evans közelije után hárompontos előnnyel mehettek az öltözőbe.

Megeredt a DEAC, de sajnos kapcsoltak a paksiak

A fordulás után tíz másodpercet kellett várni az első paksi hárompontosra, ám Faust kosarára Harrison egy közelivel válaszolt. Kissé kapkodóvá vált a játék a folytatásban, ám a rengeteg eladott labdát a DEAC büntette meg inkább, Tóth Ádám kettő plusz egyes akciójával már a cívisvárosiaknál volt az előny. Ezt követően Boriszov őrült fél perce következett, a montenegrói dobógép két hárompontos értékesített futtából, magához is hívta övéit Dzunics mester (50-43). Az egyperces szünet után Tóth zsákolt óriásit, ekkor már 15-0-s futásnál jártak a vendéglátók, ám Faust egy triplával és egy három plusz egyes kosárral lendítette át övéit a holtponton. A játékrész végére ismét pontatlanná váltak a debreceni támadások, ám így is sikerült megtartani két egységnyit a nehezen megszerzett fórból (57-55).

A záró felvonásban Manigat is értékesítette első hármasát, de hiába az ötpontos fór, a vendégek Jackson vezetésével szempillantás alatt fordítottak, Faust ötödik triplája után pedig már Kovács Adrián lépett a zsűri asztalhoz (62-66).

Tóth és Manigat révén újra egyenlő volt az állás, sőt Costa hármasával három perccel  a vége előtt ismét DEAC vezetést mutatott az eredményjelző (69-68).

Hiába fordított Evans révén az ASE, Manigat másfél perccel a vége előtt újra bevágott egy távolit, így marad az egypontos debreceni vezetés. A kanadai két ajtó-ablak ziccert is elhibázott a palánk alól, de az ellentámadást sikeresen kivédekezték, Boriszov büntetőivel pedig háromra hízott a differencia (74-71). Húsz másodpercccel az órán Harrison mindkét büntetőjét kihagyta, Evans viszont bedobta a sajátjait. Manigat keze is megremegett a vonalon, kettőből csak egyet értékesített, ráadásul 75-73-nál Evans faulttal együtt dobott kosarat, így 8 másodperccel a vége előtt már a vendégek vezettek. Az utolsó akciót Costa, majd Harrison is elhibázta, így végül egypontos vendéggyőzelem született.  

MESTERMÉRLEG
Kovács Adrián: Rengeteg olyan hibát vétettünk, gondolok itt a kihagyott büntetőkre, és az eladott labdákra, amik rányomták a bélyegüket a mérkőzésre. Azért voltak jó momentumok is, láttam az energiát, amit kértem a fiúktól a héten. Csalódottak vagyunk, de innentől a Pécsre kell koncentrálnunk.
Dzunics Braniszlav: Minden elismerésem a játékosaimé. A mi helyzetünkben ez egy borzasztóan értékes győzelem. Mindkét csapat pontatlanul kosárlabdázott, ebből egy egylabdás meccs kerekedett ki, amit egy kis szerencsével nekünk sikerült megnyerni.

Erdei Ádám

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.