Hirdetés

Ilyen nincs! Egy ponttal kapott ki a DEAC

deac.hu

2019.10.25. 20:23

Ilyen nincs! Egy ponttal kapott ki a DEAC
Fogcsikorgató küzdelmet hozott a péntek esti mérkőzés (Fotók: Fogarasi Renáta)

Végig nyílt mérkőzésen jobban bírták a feszültséget a paksiak.

Hirdetés

Idegőrlő végjátékban egy ponttal veszített a DEAC kosárlabda csapata az Atomerőmű SE Paks ellen október 25-én az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót a DEAC, hiszen a csütörtöki edzésen Isaiah Armwood kisebb sérülést szenvedett, így nem tudta vállalni a játékot, helyét Bognár Kristóf vette át a kezdőben. Evans hárompontosával a vendégek kezdték meg a pontgyártást, melyre a hajdúságiak egy 7-0-s futással válaszoltak. Az ASE elsősorban kívülről próbálta bontani a védelmet, míg Bognárék a festékből igyekeztek érvényesülni. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a játékrész második felében ritmust tudott váltani Dzunics Braniszlav együttese, Jackson zsákolása után időt is kért a hazai stáb (11-17). Tóth Ádám fújt ébresztőt két közelivel, ám hiába találtak vissza a helyes útra, a negyed így is kétpontos paksi vezetéssel zárult.

A második tíz perc is egy ASE hárompontossal indult, ezúttal Faust volt az elkövető. Sokáig tartották minimális előnyüket a piros-kékek, ám a padról érkező Harrison egy szerzett labda utáni ziccerrel és egy távolival egyenlített (26-26). Bár az első tíz hárompontosát kihagyta a DEAC a mérkőzésen, Boriszov révén szép lassan ebben a mutatóban is belelendültek, de a paksiak agilis kisembereik révén tartották a döntetlen-közeli eredményt. A félidő utolsó percei is a vendégekről szóltak, Evans közelije után hárompontos előnnyel mehettek az öltözőbe.

Megeredt a DEAC, de sajnos kapcsoltak a paksiak

A fordulás után tíz másodpercet kellett várni az első paksi hárompontosra, ám Faust kosarára Harrison egy közelivel válaszolt. Kissé kapkodóvá vált a játék a folytatásban, ám a rengeteg eladott labdát a DEAC büntette meg inkább, Tóth Ádám kettő plusz egyes akciójával már a cívisvárosiaknál volt az előny. Ezt követően Boriszov őrült fél perce következett, a montenegrói dobógép két hárompontos értékesített futtából, magához is hívta övéit Dzunics mester (50-43). Az egyperces szünet után Tóth zsákolt óriásit, ekkor már 15-0-s futásnál jártak a vendéglátók, ám Faust egy triplával és egy három plusz egyes kosárral lendítette át övéit a holtponton. A játékrész végére ismét pontatlanná váltak a debreceni támadások, ám így is sikerült megtartani két egységnyit a nehezen megszerzett fórból (57-55).

A záró felvonásban Manigat is értékesítette első hármasát, de hiába az ötpontos fór, a vendégek Jackson vezetésével szempillantás alatt fordítottak, Faust ötödik triplája után pedig már Kovács Adrián lépett a zsűri asztalhoz (62-66).

Tóth és Manigat révén újra egyenlő volt az állás, sőt Costa hármasával három perccel  a vége előtt ismét DEAC vezetést mutatott az eredményjelző (69-68).

Hiába fordított Evans révén az ASE, Manigat másfél perccel a vége előtt újra bevágott egy távolit, így marad az egypontos debreceni vezetés. A kanadai két ajtó-ablak ziccert is elhibázott a palánk alól, de az ellentámadást sikeresen kivédekezték, Boriszov büntetőivel pedig háromra hízott a differencia (74-71). Húsz másodpercccel az órán Harrison mindkét büntetőjét kihagyta, Evans viszont bedobta a sajátjait. Manigat keze is megremegett a vonalon, kettőből csak egyet értékesített, ráadásul 75-73-nál Evans faulttal együtt dobott kosarat, így 8 másodperccel a vége előtt már a vendégek vezettek. Az utolsó akciót Costa, majd Harrison is elhibázta, így végül egypontos vendéggyőzelem született.  

Kosárlabda NB1., 5. forduló
DEAC – Atomerőmű SE Paks 75-76 (17-19, 20-21, 20-15, 18-21)
Debrecen, 1100 néző. V: Papp, Rácz, Hervay
DEAC: Costa 8/3, Manigat 12/9, BORISZOV 22/15, Bognár K. 4, TÓTH Á. 18 Csere: Harrison 11/3, Omenaka, Somogyi, Polyák. Edző: Kovács Adrián
Paks: EVANS 27/3, FAUST 30/15, Harris, Kis R., Lóránt 4 Csere: Szalai, JACKSON 15/3, Valerio. Edző: Dzunics Braniszlav 

MESTERMÉRLEG
Kovács Adrián: Rengeteg olyan hibát vétettünk, gondolok itt a kihagyott büntetőkre, és az eladott labdákra, amik rányomták a bélyegüket a mérkőzésre. Azért voltak jó momentumok is, láttam az energiát, amit kértem a fiúktól a héten. Csalódottak vagyunk, de innentől a Pécsre kell koncentrálnunk.
Dzunics Braniszlav: Minden elismerésem a játékosaimé. A mi helyzetünkben ez egy borzasztóan értékes győzelem. Mindkét csapat pontatlanul kosárlabdázott, ebből egy egylabdás meccs kerekedett ki, amit egy kis szerencsével nekünk sikerült megnyerni.

Erdei Ádám

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés