Hirdetés

Újabb dzsemborira készül Debrecen

2017.08.22. 18:38

Újabb dzsemborira készül Debrecen
Ismét benépesül a Kossuth tér (Fotó: archív)

Alig zajlott le a virágkarnevál, jön a következő nagy dobás.

Hirdetés

Négy napon keresztül ismét reflektorfénybe kerül a 3x3-as kosárlabda Debrecenben: augusztus 31-én és szeptember 1-jén World Tour Masters fordulót rendeznek a Nagytemplom előtt, ezt követően pedig a 18 éven aluliak Európa-bajnokságára kerül sor.

Ami a fiatalokat illeti, Magyarországot természetesen mindkét nem képviseli majd a kontinensviadalon. A szolnoki selejtezőn mindkét csapatunk az elődöntőig jutott, így kvalifikálta magát a debreceni döntőre, igaz, rendezőként egyébként is részt vehettek volna a szeptember 1. és 3. között megrendezendő tornán. 

World Tour Masters

A város az ötödik állomáshelye a 3×3 World Tour Masters sorozatnak: olyan neves rendezővárosok közé sikerült kerülni, mint a kanadai Saskatoon, a japán Utsonimiya, a cseh Prága, a svájci Lausanne, a kínai Chengdu vagy éppen Mexikóváros.

Nem egyszerű bejutni a World Tour Masters fordulókra, hiszen csak a világranglista pontok alapján, valamint a selejtezőkön kibocsátott szabadkártyával kvalifikálhatja magát az adott csapat. A hét állomáson összegyűjtött pontok alapján végül rangsorolják a csapatokat, és a legjobb 12 együttes nevezhet a pekingi nagydöntőre.

Az idei az első sorozat, amikor már abban a tudatban versenyeznek egymással a csapatok, hogy a szakágat beválasztották a Nyári Olimpiai Játékok versenyszámai közé, így várhatóan még nagyobb érdeklődés övezi majd a meccseket.

A debreceni versenyen is négy hármas csoportba sorolják majd a csapatokat: augusztus 31-én a csopotmérkőzéseket láthatják a Kossuth térre látogatók, míg szeptember 1-jén a legjobb nyolc csapat küzd meg egymással a helyezésekért és a világranglista pontokért. Természetesen idén sem maradhat el a méltán népszerű és nem utolsósorban hihetetlenül látványos zsákolóverseny, valamint a mesterlövészeknek meghirdetett hárompontosdobó-verseny.

Szóljon hozzá!

Hirdetés