Hirdetés

Fergeteges hangulat és győzelem az elődöntő első felvonásán

civishir.hu

2017.04.28. 21:16

Fergeteges hangulat és győzelem az elődöntő első felvonásán
Farkas nagyot játszott pénteken (Fotók: Cívishír)

Debrecenbe visszatért a kosárláz

Hirdetés

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat péntek este az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, a férfi az NB1/B-s kosárlabda bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Köszönhető volt ez az igen szép számban érkező oroszlányi szurkolóknak, akik végig eksztázisban buzdították csapatukat, de a hazai nagyérdemű is rendre lázba jött, amiből hangulatos mérkőzés kerekedett ki. 

Az előzetesen vártnak megfelelően a jó erőkből álló OSE kőkemény küzdelemre kényszerítette Berényi Sándor együttesét. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, ráadásul a debreceni ászok nehezen lendültek bele a pontgyártásba, egyedül Farkas Ádámnak sült rendre a keze. Berényi mester cserékkel rázta fel a gárdát, amely ugyan tartotta néhány pontos előnyét, az első félidő abszolút kiegyenlített játékot hozott.

Erdei jól vette fel a meccs ritmusát

A harmadik negyedre megérkezett a meccsbe Jones is, a DEAC nagyon belelendült, és 20 pont feletti különbség is volt. Innen a vedégek minden igyekezetük ellenére sem tudtak visszajönni, állandósult a kétszámjegyű különbség, amiből a végére 15 pontos hazai győzelem lett.

 Az egyik fél két győzeleméig tartó párharcában így lépéselőnybe kerültek a debreceni kosarasok, két hét múlva a továbbjutásért játszhatnak Oroszlányban.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – OSE Lions 90-75 (29-22, 15-13, 28-20, 18-20)
DEAC: 
Jones 15/6, Velkey 16/9, Molnár 15/3, Farkas 21/6, Szabó 10 cserék: Kósa 2, Erdei 9/6, Lajsz 2, Varga -, Pék -, Opre -.edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás
OSE: Rackley 15/9, Wehner 4, Kovács 13/12, Varga 4, Horváth – cserék: Olasz 6, Kiss 17/6, Madár 2, Burai 1, Zsíros 11/9, Joó 2.

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor:
 Először is gratulálok a csapatomnak, nagyon nagyot küzdöttünk. Óriási élmény volt ennyi ember előtt játszani, remélem, hogy sok ilyen mérkőzés lesz még Debrecenben, nagyon megérdemelné a város. Annak ellenére, hogy ezúttal kevesebb gólt dobtunk pozíciós játékból, ezúttal is uraltuk a játékot a kosár alatt, ez a lepattanókon is látszik. Örülök, hogy sok rendezetlen védelem elleni kosarat szereztünk, ez volt a győzelmünk kulcsa. Nagyon nehéz meccsre számítok Oroszlányban, fel kell kötnünk az alsónadrágot, ha ott is nyerni szeretnénk.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés