Hirdetés

Hirdetés

Egy kis hajdú-bihari faluból a szövetségi kapitányi székig - micsoda karrier!

2018.02.28. 16:31

Egy kis hajdú-bihari faluból a szövetségi kapitányi székig - micsoda karrier!
Turzó József (Fotó: magánarchívum)

A Szentpéterszegről származó Turzó József irányítja mától a magyarokat.

Hirdetés

Hirdetés

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és Tomas Rivera Amorós, a férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya, akinek utódja Turzó József lett.

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója emlékeztet rá, hogy a 2013-ban kinevezett spanyol szakember irányításával a nemzeti csapat kijutott a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságra, az idei kontinenstornára viszont nem sikerült kvalifikálnia.

A 37 éves Turzó József játékosként és edzőként is bajnok lett a Berettyóújfalu együttesével, amely Magyar Kupát is nyert az irányításával.

Jelenleg a Haladás szakmai munkáját vezeti, de csak az idény végégig, azt követően kizárólag a válogatottnál dolgozik majd.

A férfi válogatott idén csak felkészülési találkozókon lép pályára, következő tétmérkőzéseit - a 2020-as világbajnokság selejtezőit - jövőre játssza.

A női futsalválogatott - amely 2015 nyarán játszott legutóbb nemzetközi mérkőzést - új szakvezetővel, az Astrával többszörös bajnok és kupagyőztes Dombó János irányításával szerveződik újjá. Az európai szövetség tavaly döntött arról, hogy 2019-től kétévente a női válogatottaknak is rendez Európa-bajnokságot a sportágban.

Szóljon hozzá!

.