Hirdetés

Hirdetés

Bejutott az EHF-kupa csoportkörébe a Debrecen

Cívishír

2019.11.16. 20:23

Bejutott az EHF-kupa csoportkörébe a Debrecen
Az első meccsen 11, a másodikon 10 góllal nyert a DVSC Schaeffler (Fotó: DVSC / Facebook)

A Loki Szerbiában is simán verte a Zork Jagodinát.

Hirdetés

Hirdetés

Magabiztosan, 36-26-ra legyőzte a DSVC Schaeffler a Zork Jagodina csapatát november 16-án az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében a szerbiai Jagodinában.

A Hódosban mutatott játékhoz képest sokkal gyorsabban próbált kézilabdázni a vaskos, 11 gólos hátrányban pályára lépő szerb csapat. Viszonylag gyorsan kijött, hogy ehhez viszont nem rendelkeznek a kellő technikai tudással egy DVSC-szintű csapat ellenében (Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Kovács, Varsányi kezdett, a kapuban Triffa). Bár Agbaba középtávoli lövései menetrendszerűen utat találtak Triffa kapujába, a Loki sokkal színesebb támadó repertoárral élt a másik oldalon, s 8-8 után már csak a piros-fehérek hátát nézte a balkáni csapat.

A gólkényszert nem viselte jól a szerb és montenegrói játékosokból álló Jagodina, egymás után követték el a kikényszerítetlen hibákat, amelyeket gyors gólokra váltott a Debrecen. 12-20-at mutatott a félidőben az eredményjelző, a továbbjutás eldőlt.

Ahogy egy körrel korábban Leverkusenben, ezúttal is a debreceni tinik voltak a ledolgozhatatlannak tetsző különbség fő haszonélvezői: Arany, Petrus, Poczetnyik, Vámos bőséges játékidőt kapott, miként a valamennyivel idősebb Elke Karsten és Szabó Panna is.

A Loki rutinosabb tagjai szinte a teljes második félidőben pihentek, ennek ellenére a cseresor növelni tudta az előnyt, az odavágóhoz hasonlóan ezen a mérkőzésen is már tíz volt közte a 38. perc körül. Kiemelendő a mérkőzést 6 góllal záró Arany teljesítménye, de a összességében Karsten és Poczetnyik is jól produkált. Előbbi a góljai mellett többször is kiválóan hozta a helyzetbe a társakat és könnyű csuklóval értékesítette a heteseit. Utóbbi esetében különösen a magabiztos hozzáállás dicsérendő, bátran, pontosan lőtt. 

A debreceniek az egy héttel ezelőtti odavágón is simán nyertek, így összesítésben 73-52-es összesítéssel jutottak az EHF-kupa csoportkörébe. A második számú európai kupasorozat mérkőzéseit 2020 elején játssza a DVSC Schaeffler, hiszen november végén már megkezdődik Japánban a kézilabda világbajnokság – négy lokistával a magyar keretben. Despotovic a montenegrói, Karsten az argentin válogatottal lesz jelen a tornán.

EHF-kupa harmadik selejtezőkör, második mérkőzés
Zork Jagodina – DSVC Schaeffler  26-36 (12-20)
Jagodina, 600 néző. V: A. Smailagic, S. Smailagic (svédek)
Jagodina: Ilic – Stepanovic, Agbaba 14, Jovanovic 1, Tatar 2, Zizic 2, Adzic. Csere: Djurasinovic (kapus), Rajcevic 1, Asanin, Bulatovic, Glisovic, Gojkovic, Nisavic 3, Kaitovic 4, Sivcev, Stojanovic. Edző: Dragan Markov
Debrecen: Triffa – Varsányi, Kovács 5, Bulath 2, Tóvizi 2, Despotovic 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Bordás 2, Petrus 2, Vámos 3, Karsten 5, Poczetnyik 3, Szabó P. 2, Arany 6, . Edző: Köstner Vilmos
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5.

RaL

DVSCkézilabdaDebrecenEHFZork Jagodina

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.