Az utolsó pillanatig lázban a Debrecen

Cívishír

2019.10.16. 19:44

Az utolsó pillanatig lázban a Debrecen
Szívós, kemény ellenfél volt a Dunaújváros, megszolgálták az egyik pontot (Fotó: DVSC, Facebook)

A remek szériában lévő Loki ezúttal nem tudtak begyűjteni mindkét pontot.

Hirdetés

24-24-es döntetlent játszott a DVSC Schaeffler a DKKA csapatával a női K&H kézilabda liga október 16-i játéknapján, a Hódosban.

Májusban felejthetetlen, utolsó másodperces Kovács-góllal sikerült 21-20-ra felülmúlni a Dunaújvárost a Hódosban. Az a mérkőzés kutya kemény játékot, csúcsra járatot védekezést hozott. Mivel a „kohászok” két ászukkal, Szalaival és Szekerczéssel érkeztek, számítani lehetett arra, hogy a szombaton még EHF-kupa mérkőzést vívó Loki megszenved György László középmezőnyhöz tartozó együttesével.

Az alapcsapatukkal kezdő debreceniek (Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Kovács, Varsányi, a kapuban Triffa) a fáradtság legkisebb jele nélkül vetették magukat a küzdelembe.  Kovácsot és Despotovicot képtelenség volt tartani, betörésekkel és átlövésekkel szinte szünet nélkül nyomás alatt tartották a dunaújvárosi kapot az első bő tíz percben.

A másik oldalon a támadásokra beálló Szalai kergette az őrületbe a védelmet az irányváltásaival, míg Szekerczés a jobbátlövő helyéről tüzelt rendre eredményesen. Ám ahhoz, hogy a 16. percben 8-8-at mutasson a kijelző, egy kis bírói vakság is szükségeltetett. Miután egy Karnik Szabina elleni nyilvánvaló faultot nem fújtak le, az ellentámadásból pedig gól született, aztán pedig belesípoltak Bulath góljába, Kösner Vilmos vezetőedzőnél is elszakadt a cérna, nem csak a publikumnál. Mivel a DVSC vezetőedzője egy percen belül két sárgát is begyűjtött, 2 perccel büntették a csapatot.

Mondani sem kell, az indulatok a tetőfokra hágtak a csarnokban, amiből viszont inkább a debreceniek profitáltak. Bár a DKKA hőseiesen védekezett, a szünetre sikerült kétgólos előnyt szerezni (15-13).

Ihlet és szerencse nélkül

Ha azt írjuk, hogy már az első félidőben is meg kellett küzdeniük a játékosoknak minden talpalatnyi helyért, akkor ez különösen érvényes a másodikra. A 30. és a 45. perc között mindössze 4 gólra telt a debreceniektől.

A kulcsjátékosoknál elszállt az ihlet, de ami nagyobb baj, hogy ezúttal a második számú átlövők, Karnik és Karsten nem csak gólokban nem teljesítettek jól, hanem mezőnyben is túl sokat hibáztak. Ezen a kiélezett találkozó ez sajnos nem fért bele. 

Hiába védekezett nagy erőfeszítéseket téve a Loki, túl sok helyzet maradt ki, ami megbosszulta magát. A 46. percben a DKKA átvette a vezetést (19-20) és annak ellenére higgadtnak bizonyultak a folytatásban, hogy számos alkalommal passzív játék mellett fejezték be a támdásaikat.

A Lokinál Kovács sokat vállalt, főszerepe volt abban, hogy a finisben kétszer is sikerült visszakapaszkodni döntetlenre. Mégis szomorú lehet, ha arra gondol, hogy két és fél perccel a vége előtt, 22-22-nél benne volt a kezében vezető gól, ám Csapó Kyra lábbal védett. Majd Szalai irgalmatlan nagy bombával újból a Dunaújvárost hozta kedvezőbb helyzetbe (59. perc, 22-23).

Arról azért, hogy mégse kelljen egészen savanyú képet vágni a végén, gondoskodott ez a nagy szívű csapat: 24-24 lett a vége, annak is köszönhetően, hogy Triffa az utolsó másodpercben hárította Szekerczés kapuba tartó labdáját. Igazságos döntetlen született, mindkét csapat kimerítően megdolgozott a végső sikerért, ha nem tudtak egymás fölé kerekedni.

A dunaújvárosiak szabályos örömtáncot lejtettek az egy pontot ünnepelve, ami jól mutatja a DVSC reputációjának emelkedését. A hazai közönség tapssal bizatta lógó orrú kedvenceit, akiknek szerencsére nem lesz túl sok idejük tépelődni: vasárnap Leverkusenben EHF-kupa mérkőzés vár a debreceni hölgyekre.

Női kézilabda NB I., 6. forduló
DVSC Schaeffler – DKKA 24-24 (15-13)
Debrecen, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.
Debrecen: Szabó, Triffa (kapusok), Arany, Bordás 1, Bulath 4 (4), Despotovic 4, Karnik 1, Karsten 2, Kovács 6, Petrus 1, Poczetnyik, Szabó, Tóvizi, Vámos 2, Vantara-Kelemen 3, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.
Dunaújváros: Csapó, Stojak (kapusok), Bouti 4, Braun, Cavlovic 1, Ferenczy, Grosch 1, Jovovity, Kazai, Mihály 1, Molnár 1, Nick, Sirián 1, Szalai 6, Szekerczés 9 (2), Triscsuk. Edző: György László.
Kiállítások: 4, ill. 14.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – A mérkőzés képe alapján, a sok helyzetünk kihagyása és a lassú játékunk miatt nem érdemeltünk győzelmet. Annak örülök, hogy legalább pontot szereztünk, mert így a veretlenségünk megmaradt.
György László: – A Debrecen otthonában játszani, mindig több, mint „csak” egy meccs. Egy pontot elvinni pedig a cívisvárosból, nekünk egy győzelemmel ér fel. Jó volt a kapusteljesítményünk, s a védekezésünkben találtuk meg még azt a kulcspontot, amely szükséges volt ahhoz, hogy csapatmunkával sikerült pontot szereznünk.

RaL

DVSCkézilabdaDebrecenDunaújvárosDKKA

Szóljon hozzá!

Hirdetés