Háfráékhoz utazik a DVSC, hátha jó meccs lesz belőle!

Cívishír

2019.09.09. 12:24

Háfráékhoz utazik a DVSC, hátha jó meccs lesz belőle!
Bulath Anitáéknak mindent ki kell adniuk magukból (Fotó: FTC, Facebook)

Százszázalékos csapatok randevúznak a bajnokságban, de nem lesz udvariaskodás.

Hirdetés

Európa egyik legjobb csapatával, a tavalyi bajnoki ezüstérmes Ferencvárossal találkozik a DVSC Schaeffler szeptember 10-én 18 órától a budapesti Elek Gyula Arénában. 

A debrecenieket tavaly októberi bajnoki vendégszereplésük alkalmával 11 góllal verte a Fradi (38-27). A zöld-fehérek a szünetben 3 góllal vezettek, de a folytatásban a piros-fehérek nem bírták a rohanást. Tegyük hozzá, a DVSC-t akkor az utóbb csalódásnak nevezhető norvég Pal Oldrup Jensen vezette. A debreceni visszavágó – már Kösner Vilmossal a kispadon – sokkal kiélezettebb küzdelmet hozott (öt perccel a vége előtt egyenlőre álltak a felek), bár a végén újra a Fradi örülhetett (30-34).

Bár azóta a DVSC-t három légiós is elhagyta, az ősz vége óta Köstnerrel folyó munkának és az igazolásoknak köszönhetően a Loki erőnléte javult, a csapat stabilabb, határozottabb, céltudatosabb. Jól is kezdték a szezont: az újonc Szent István SE (24-33) kötelező legyőzése után a jóval fajsúlyosabb Alba Fehérvárt (30-22) is elintézték. 

Az idén is BL-résztvevő fővárosiak az Európai Kézilabda Szövetség által február legjobbjának választott Klujberrel, Pásztorral, a norvég válogatott kiváló irányítójával, Emile Christensennel, vagy a friss junior Eb-győztes Bánfaival erősödtek, miközben legnagyobb távozójuk a spanyol játékmester Pena és a jobbszélső Faluvégi.

A Fradi sincs rossz formában, idegenben az Érd (28-31), majd otthon az MTK (36-22) és a Kisvárda (30-22) ellen gyűjtötték be a pontokat.

A debreceniek a nyáron felkészülési meccseken kétszer találkoztak Háfráékkal (31-24 és 33-28 „Noniéknak”). Mindebből következik, hogy már egy szoros meccset is megbecsülnénk az Elek Gyula Arénában, de reálisan nézve sajnos a pontszerzés sincs a kalapban.

A Lokihoz kapcsolódó hír, hogy az EHF Kupa második fordulójában a német TSV Bayer 04-Werkselfen lesz a debreceniek ellenfele. A klub honlapja emlékeztet, az előzetes tervek szerint az első mérkőzés október 12-én (szombat) 19 órakor kezdődik a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, míg a visszavágót október 20-án (vasárnap) 16 órakor rendezik Leverkusenben.

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés