Hirdetés

Hirdetés

Nagyon meglepte a DVSC a Fradit a második félidőben – frissített, fotók

civishir.hu

2019.03.27. 19:26

Nagyon meglepte a DVSC a Fradit a második félidőben – frissített, fotók
Jelena Despotovicot gyötri Háfra Noémi és Lukács Viktória (Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

A Loki emelt fővel veszített.

Hirdetés

Hirdetés

34-30-ra kikapott a DVSC Schaeffler az FTC - Rail Cargo Hungaria együttesétől a  női elsőosztályú kézilabda bajnokság március 27-i játéknapján.

Pal Oldrup Jensen az ősszel 11 gólos vereséget szenvedett mind a Győr, mind az FTC vendégeként a Lokival úgy, hogy igazából sajnos meg sem csillant a nagy különbségű fiaskók elkerülésének a reménye. Köstner Vilmos hazai pályán vívhatott a Bajnokok Ligája két körberajongott magyar résztvevőjével. S bár a BL-címvédő „audisok” győzelme Debrecenben sem forgott veszélyben, azért ne feledjük, a 38. percben még csak kétgólos volt a különbség (31-35 lett a vége). A lecke hasonló volt az akkorihoz: minél nagyobb küzdelemre késztetni az ellenfelet, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

Az első játékrész ehhez képest nem sok jóval kecsegtetett: a Loki nekirontott a Fradinak, akár egy hónapja a Győrnek, ám a kulcspasszok kevéssé sikerültek, a zöld-fehér kontrák annál inkább. Nem egyszerűen a DVSC volt pontatlan, a fővárosiak voltak nagyon koncentráltak, gyorsak, kemények. Hiába kérte ki a lehetséges háromból a második 1 percét Köstner Vilmos 9 perc 15 másodpercnél, Bulathék nem tudták elégszer megtalálni a gólszerzéshez szükséges réseket (5-9. 10. perc). A rapid hazai időkérések annak is szólhattak, hogy a lányok pörögjenek fel végre, mert akaratnak nem voltak híján, de mintha a kelleténél egy-két számmal kisebb hittel kezdték volna a találkozót. A  Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Punko, Varsányi hatost gyorsan kevergetni kezdte a Loki edzője Kovács Annával, Bordás Rékával vagy Arany Rebekával, de például a lázzal küzdő Lotte Grigelről gyorsan bebizonyosodott, hogy betegen nem tudja felvenni a játék sebességét. A dán irányító számára így a szerdai meccs már az első félidőben befejeződött. 

Kovacsics „Misi” Anikóék az első harminc percben féken tartották a Lokomotívot

A Schatzl, Háfra, Kovacsics, Pásztor, Klujber, Lukács sorral kezdő FTC-nél támadásban Pena váltotta Háfrát; a higanymozgású spanyol rendre ütemelőnybe került, miként a többi klasszis is fickándozott a szükséges agresszivitás nélkül kézilabdázó debreceniek ellen. Húsz gólnál járt a budapesti gárda a félidő végén, ebben az idényben ennyit a Loki kizárólag éppen az FTC-től kapott 30 perc alatt, még az októberi bajnokin.

A 20 évesen már nemzetközi klasszisként számon tartott Háfra Noémi a 14. percben a második 2 perces kiállításánál járt. Igaz, nem kapta meg a harmadikat.

A 14-20-as félidei eredmény kapcsán legfeljebb a beállós játék eredményessége tölthette el mérsékelt örömmel a piros-fehér szíveket. Annak a nyomát nem lehetett érezni, hogy ebbe a meccsbe a DVSC még visszajöhet.

Elkezdett harcolni a Loki

Márpedig a Lokinak a szünetet követően pontosan 13 perc 48 másodperc kellett az egyenlítéshez (26-26).
Hogy jutottunk idáig?

„Vanti”, vagyis Vantara-Kelemen Éva számára a második félidő hozta el a lehetőségeket

A rövid válasz, hogy a védekezés felpörgetésével és a helyzetkihasználás ugrásszerű javulásával. Lehet, hogy a Fradi leeresztett és az is igaz, hogy a szélekre Márton és Faluvégi érkezett a stabil felnőtt válogatottak helyére. De ettől még jogosen szökött feljebb és feljebb a láz az egyre többször helyzetbe kerülő Vantara-Kelemen, Despotovic és Kovács Anna góljaitól. A balszélső elsődlegesen a Fradi belehibázgatását használta ki, a montenegrói balátlövő számára a nagy akarás végre eredményességet szült. A magyar válogatott Kovácsban pedig az volt a legszebb, ahogy megrázta magát: jól szállt be a meccsbe, aztán a csontropogtató küzdelem dominálta a játékát, a gólok elmaradtak. Majd a második félidőben volt lelkiereje újra felvállalni a nehéz gólok mesterségét és pazar találatokat jegyezhettünk a neve mellé, hol talpról, ravaszul, test mellől, máskor cselezős betörésből (a másik oldalon a szupertehetség Klujber Katrin hasonló „sunyisággal” dolgozott). 

Bulath ekkor még bírta erővel, amikor pedig az elnyűhetetlen Tóvizi Petra bevágta a 26., egyenlítő gólt, felrobbant a totálisan megtelt Oláh Gábor Sportcsarnok. 

A magyar válogatott után Tóvizi Petra a Lokiban is remekelt, 7 góllal zárt a Ferencváros elleni találkozót

Hihetetlen, de még innen is emelkedett a Loki-rakéta, kétgólos volt az előny (28-26, 47. perc), amikor Elek Gábor kikérte a harmadik idejét!

A Ferencváros ekkor már rengeteg keresztirányú mozgásba oltott gyors húzással igyekezett szétfeszegetni a hazai védekezést, sajnos egyre többször sikeresen: a piros-fehérek fizikai és lelki ereje éppen a mérkőzés legfontosabb, döntő periódusára, vagyis az utolsó 5 percre olvadt el. Vagy csak egyszerűen a másik oldalon több a sztárjátékos, aki képes ilyen kiélezett küzdelmek eldöntésére. 

Klujbert Katrin a DVSC ellen is hozta a mostanában „szokásos” 9 gólját

Tény: az 55. perchez 30-30-al értünk oda (bravó!), majd a Loki részéről Despotovic, Vantara-Kelemen, Bulath és Kovács lövése sem talált utat a hálóba, míg Pena és Kovacsics kíméletlennek bizonyultak.
Nem jött össze, de reális esély nyílt az idény eddigi legnagyobb meglepetésére – jelzésértékű momentum, illeszkedik a Kisvárda és a Dunaújváros elleni idegenbeli sikerekkel jelölt emelkedő trendbe, amennyiben a Békéscsaba elleni nyomorúságos hatvan percet korrekciónak vesszük.

Oguntoye Viktória bosszankodik; a második félidőben váltotta Triffa Ágnest, kezdetben lövéseket fogott. Végül nem a kapusaink meccse volt ez a találkozó

A Győr elleni hazai mínusz négy az FTC ellen megismétlődött, de hol vannak ezek az idegenbeli mínusz tizenegyekhez? A BL címvédője ellen kicsit több, mint harminc percen át élt a remény, ezúttal majdnem a meccs végéig – mindez nem a véletlen műve.

A vereség ellenére és a realitás tudatában van mire büszkének lenni.

K&H női kézilabda liga
DVSC SCHAEFFLER– FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 30–34 (14–20)
Debrecen, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.
Debrecen: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany, Bordás, Borgyos, Bulath 6 (5), Despotovic 2, Grigel, Kovács 5, Poczetnyik, Punko 3, Szabó, Tóvizi 7, Vantara-Kelemen 6, Varsányi 1, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.
Ferencváros: Bíró, Szemerey, Szikora (kapusok), Faluvégi 1, Háfra 5, Horváth, Klivinyi 2, Klujber 9 (2), Kovacsics 5, Lukács 3, Márton 1, Mészáros, Pásztor 1, Pena 6, Schatzl 1, Tóth. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 2, ill. 4.
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Sajnos nem először kellett korán igénybe vennem két időkérési lehetőséget, ennek keresnem kell az okait ennek.  Nem láttam a mérkőzés elején azt a hőfokot a lányokon, amit vártam. Az első félidőben sok hibával játszottunk, ez meg is látszott az eredményen. A második félidőre sikerült összeszedni a csapatot, ekkor remekül kézilabdáztunk, de a hajrára sajnos elfáradtunk.
Elek Gábor: – Az első félidő után csalódás volt a második. A Debrecen nagyon masszívan védekezett szünet után, s magunkra is húztuk őket, így keserves lett a mérkőzés, de magunkat vittük be az erdőbe. A győzelemnek örülök, annak, hogy így sikerült, annak kevésbé.

TABELLA

1. Győri ETO 20 20 0 0 754:517 40
2. Ferencvárosi TC 17 16 0 1 574:411 32
3. Érd 18 13 1 4 527:486 27
4. Siófok KC 18 12 1 5 541:421 25
5. Vác 18 11 0 7 499:493 22
6. Alba Fehérvár  18 9 2 7 496:504 20
7. Kisvárda 18 7 3 8 459:455 17
8. DVSC Schaeffler 18 8 1 9 498:498 17
9. Dunaújváros 18 8 0 10 472:489 16
10. Mosonmagyaróvár 18 6 0 12 405:487 12
11. Békéscsaba 19 4 2 13 508:629 10
12. MTK 19 3 3 13 473:535 9
13. Budaörs 17 2 1 14 428:536 5
14. Eszterházy 18 1 0 17 373:546 2

RaL

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.