Hirdetés

Pillanatnyi sansza sem volt a Lokinak

Cívishír

2018.09.16. 17:56

Pillanatnyi sansza sem volt a Lokinak
Kovács Anna mellől ezúttal hiányoztak a társak (Fotó: DVSC Schaeffler)

A világ legjobb női kézilabdázói a Debrecenen is átléptek.

Hirdetés

A papírformának megfelelő, magabiztos hazai győzelem született a Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler női kézilabda bajnoki mérkőzésen, az eredmény 34–23 (18–11).

A BL-győztes és magyar bajnok zöld-fehérek háromból három sikerrel érkeztek a meccshez, a mieink a siófoki kudarcot egy Békéscsaba elleni győzelemmel szépítgették.

A győri hálóőr, Kiss Éva rögtön az elején gondoskodott arról, hogy az amúgy sem nyugodt debreceniek még idegesebbek legyenek: csak ziccerből négy akadt el benne, majd a 7. percben sikerült megszerezni az első találatot, csakhogy addig a hazaiak már ötöt lőttek. A Loki Vantara-Kelemen, Deszpotovic, Zamfirescu, Tóvizi, Kovács, Varsányi hatossal támadott, védekezésben Bulath jött Kovács helyére.

A 11. percben már 9–2-t mutatott a kijelző, a junior világbajnok Fodor Csenge a 4. gólját dobta a balszélről, illetve lerohanásokból, de a beálló Kari Brattsetet sem tudtuk tartani.

Ahogy igazából semmi nem sikerült a nyitottan védekező győriek ellen, nagyon hiányzott a mozgékony Lotte Grigel (sérülés), aki irányítóban valószínűleg eredményesebb játékra lett volna képes Zamfirescunál.

Kovács Anna dinamikussága önmagában kevésnek bizonyult (5 góllal zárta az első játékrészt), a szárnyakat alig vontuk be, a passzok a maradék önbizalom elillanásával egyre pontatlanabbak voltak, amit a nagyszerű ellenfél könyörtelenül kihasznált. 

Játszadozó nagymacskák

A 18–11-es fordulás után nagyjából ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt. A Győr az első negyedóra alatt megroppantotta a Loki gerincét és utána már hol kicsit eleresztette, hol kicsit ráharapott a piros-fehér prédára.

Tóviziéknek ezúttal nem jutott más, mint az áldozat szerepében vergődni: ha a lányok elevenséget mutatva kicsit faragtak a különbségen, a nemzetközi klasszisok sorából álló nagyragadozó azonnal a tudtukra adta: csak az lehet, amit ő akar.

A 40. percben még sikerült hatgólosra „csökkenteni” a zöld-fehér előnyt, de jobbszélső Bódi egy percen belül kétszer villant s az utolsó negyed órára megint kilenccel mentek a hazaiak. Az ember sokkal agresszívabb védekezésért kiáltott, főleg amikor a világklasszisnak világklasszis, de akkor sem éppen magas Oftedal – akit megzavarni sem tudtunk, míg pályán volt – lábról lőtt a hosszúba 2-es pozícióból.

Az ETO egyszerűen más szint: a Loki kevés a villámgyors, szupertechnikás kézilabda ellen, annyi volt a kérdés, tízen innen vagy tízen túl. 

A debreceniek közül csak Kovács Annát és Bulath Anitát szabad kiemelni, előbbinek azonban támadásban, utóbbinak védekezésben nem volt partnere (ezt többször széttárt karokkal hiányolta is). A második félidőben a „kiengedő” győri szakaszokban legalább a széleket többet haszáltuk, aminek az eredménye 3 Szabó Panna és 2 Arany Rebeka gól, viszont a saját kapujuk előtt tőlük is lényegesen több kell. Tóvizi szokatlan módon gól nélkül zárt, rá különösen vigyáztak. A másik beállónak, Bordás Rékának picit több hely jutott és higgadtabban dobta el a ziccereit (2 gól).

Semmi baj nincsen, érdemes visszanézni ezt a 60 percet és tanulni a világ legjobbjaitól.

RaL

Női kézilabda NB I., 3. forduló:
Győri Audi ETO KC – DVSC-Schaeffler 34–23 (18–11)
Győr 3261 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Győr: Kiss É. – Kendliková 3, Oftedal 6 (1), Groot 4 (2), Brattset 5, Kristiansen 2, Fodor Cs. 5. Csere: Tóth N. (kapus), Amorim 1, Pál T., Bódi 5, Kürth, Kellerman. Edző: Danyi Gábor
Debrecen: Triffa – Varsányi, Bulath 5 (2), Tóvizi, Deszpotovics 3, Zamfirescu 1, Vantara-Kelemen. Csere: Kovács Anna 7 (3), Bordás 2, Szabó P. 3, Arany 2. Edző: Pal Odrup Jensen.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/5.

MESTERMÉRLEG
Danyi Gábor: – Az elején szerettünk volna határozottan kezdeni, ami sikerült, de ebben komoly szerepe volt kapusunknak. Jó tempójú meccs volt, bár ahhoz kevesen vagyunk, hogy azt játsszuk, amit szeretnénk. A védekezésünk még nem állt össze, de a támadójátékunk sebessége rendben volt.
Pal Oldrup Jensen: – Tudtuk, hogy nagyon erős csapattal találkozunk, az volt a célunk, hogy megmutassuk, tudunk küzdeni és a lehetőségekhez képest a legjobb teljesítményt produkálni. A mérkőzés nagyobbik részében ezt sikerült elérni, de a meccs elején szenvedtünk Kiss Éva ellen. Ezzel együtt a helyzeteink megvoltak, s most számunkra ez a legfontosabb. Amikor sikerült rendeznünk a sorokat tudtuk tartani a lépést a Győrrel, de aztán ismét beleerősítettek a hazaiak, így tizenegy gól lett a különbség. Egy remek játékosokból álló, klasszis csapat ellen jól küzdöttünk, így elégedett vagyok, s örülök, hogy néhány fiatal játékosunk bizonyítani tudott.

kézilabdaDVSC SchaefflerGyőri Audi ETO KC

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.