Hirdetés

Hirdetés

A hokisok megtették, amit Debrecen megkövetelt

civishir.hu

2019.02.14. 20:35

A hokisok megtették, amit Debrecen megkövetelt
A listavezető ferencvárosiakat látták vendégül a DEAC-osok, és vereséggel küldték haza őket! (Fotók: Cívishír)

Így kell elverni a Fradit, avagy hokis példa a Loki focistáinak.

Hirdetés

Hirdetés

A jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján a Debrecen hazai pályán magabiztos játékkal simán verte a listavezető Ferencvárost.

Viszonylag hamar (9. perc) vezetést szerzett a DEAC Hetényi Péter révén, de gyorsan egyenlítettek a fővárosiak Nagy Gergőnek köszönhetően (10. perc). A 16. percben Silló Roland találatával ismét a debreceniek álltak jobban, 10 perccel később pedig már 3-1-re vezetett a DEAC, akkor Hugo Turcotte nagyszerű egyéni alakítás után talált a hálóba.

Turcotte nem hibázott

A harmadik harmadban – a 48. percben – Hári parádés lövéssel növelte az előnyt, ezzel már 4-1-re ment az egyetemi csapat. A Fradi növelte a tempót, ennek meg is lett az eredménye: Marcus Perrier az 55. percben betalált Hetényi kapujába. Két perccel a vége előtt lehozta kapusát a vendégcsapat, ám Izacky gyors egymás utánban kétszer is betalát a saját harmadból, így alakult ki a 6-2-es végeredmény. 

Hetényi ezúttal is zseniális volt

A DEAC ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a Csíkszeredát. A Debrecen két vereséggel kezdte a felsőházat, azóta nenm hibáznak Kovácsék: mindhárom hazai találkozójukat hozni tudták. Hétfőn jöhet a visszavágó a Fradi otthonában, majd két Újpest elleni találkozó.

Erste Liga, középszakasz, felsőház:
DEAC-FTC-Telekom 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Juhéász, Pálkövi, Sipos, Vincze.
DEAC: HETÉNYI Z. – Kovács B., Vuorijärvi (1) – Behal (1), Antal A. – HETÉNYI P. 1 (1), Markov -  IZACKY 2 (1), Novotny (1), Turcotte 1 – Barta, Kozma (1), Németh A. – HÁRI N. 1, Salló B., Silló 1 – Márton, Molnár D., Vincze P. Z. Edző: David Musial.
Ferencváros: Pleszkán – Kärmeniemi, Sarcia – Perrier 1, Jászai – Hegyi Á., Lengyel – Hardi, Rantanen – Rafaj (1), Nagy G. 1, Pavuk – Tóh A. (1), Walls, Switzer – Dósa, Roczanov, Tóth G. – Simon F., Tóth R., Pozsár. Edző: Fodor Szabolcs.
Kiállítások: 18, illetve 16 perc + 10 perc fegyelmi (Nagy G.)
Kapura lövések: 43:62

Mesterszemmel

David Musial: - A két keret erőssége alapján a Ferencvárosnak kellett volna nyerni, de ilyen a sport, a gyengébb sokszor hittel, akarattal, nagy odaadással legyőzi az erősebbet. Nem igazán értettem néhány kiállítást, talán a bírók is érzékenyebbek a rájátszás felé közeledve, akárcsak a játékosok. Mindhárom mérkőzésünket megnyertük hazai pályán a középszakaszban, ez a legfontosabb.
Fodor Szabolcs: A tíz nap szünet nem tett jót nekünk, kiestünk a ritmusból. Nem játszottunk jól, de így is több mint hatvanat lőttünk kapura. Amikor visszajöttünk a meccsbe 4-2-nél, Hetényi Zoli „földönkívüli” védésekkel mentette meg a Debrecent. Hétfőn megpróbálunk visszavágni, egyszersmind bebizonyítani saját magunknak, hogy tudunk ennél sokkal jobban is játszani.

A mérkőzés góljai:

A felsőház állása

1. Ferencváros 5 3 1 0 1 20:17 17
2. Újpest 5 3 0 1 1 17:9 11
3. DEAC 5 3 0 0 2 15:12 9
4. Csíkszereda 5 2 0 0 3 10:11 9
5. Brassó 6 1 0 0 5 9:22 5

Galéria

jégkorongDEACErste Liga

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.