Hirdetés

Hirdetés

Ferencváros-Debrecen derbi vezeti fel a 2018/2019-es idényt

2018.07.31. 17:35

Ferencváros-Debrecen derbi vezeti fel a 2018/2019-es idényt

Elkészült a menetrend.

Hirdetés

Hirdetés

Véglegessé vált a jégkorong Erste Liga 2018/19-es idényének menetrendje.  A sorozatban négy újonc, a Vasas HC, a DEAC, a Gyergyói HK és a KMH mellett az ASC Corona Brasov, az SC Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros és az Újpest vág neki az új idénynek, mivel az elmúlt szezonban bajnok MAC Budapest és a döntős DVTK Jegesmedvék gárdája a szlovák élvonalban (Tipsport liga) indul.

40 meccs az alapszakaszban, 10 a középszakaszban

Az alapszakaszban mind a 11 résztvevő együttes négy mérkőzést játszik minden ellenféllel, a 40 fordulóból álló etapot követően ezúttal is a középszakaszban dől el a rájátszásban résztvevők kiléte és erősorrendje. Az alapszakasz első öt helyezettje a felsőházban folytatja, míg a 6-11. helyezett csapatok az alsóházban játszanak. A középszakaszban mindkét csoport tagjai kétszer mérkőznek meg a többi együttessel, egyszer otthon és egyszer idegenben.

A 11 csapatból 8 jut be a rájátszásba, a felső ház tagjai automatikus résztvevők, az alsó ház hat csapata közül három folytathatja a playoffban. A rájátszás párosítása választás útján alakul ki, negyeddöntők esetében a középszakasz 1-3. helyezettje választ a középszakasz 5-8. helyezettje közül. Az elődöntőre a középszakaszban elért helyezése alapján legmagasabban rangsorolt csapat választ magának ellenfelet.

Idegenben kezd a DEAC

Az alapszakasz szeptember 9-én két budapesti mérkőzéssel indul - a DEAC a Fradi vendége lesz -, míg utolsó találkozóját január 21-én játsszák. A középszakasz január 23-án kezdődik és február 23-ig tart. A rájátszás kezdete február 26., minden párharc négy nyert mérkőzésig tart, így legvégső esetben április 6-án ér véget a bajnokság.

Nem változik a hosszabbítás szabálya, az alap- és középszakaszban hirtelen győzelem az irányadó, öt perc 3-3 mezőnyjátékossal, ha a hosszabbítás során nem születik gól, szétlövés dönt. A rájátszás és a döntő meccsein 4 a 4 elleni játék következik, és első gólig tart a mérkőzés.

Az idény első debreceni találkozóját szeptember 11-én, kedden játsszák, amikor a Vasas lesz a DEAC vendége.

A teljes sorsolás itt érhető el!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.