http://borosvalikonyhaja.blogspot.com/
2020.07.05. 11:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
A klasszikus madártejet nagyon szeretjük, mert könnyű, gyors desszert. Nálunk mindig házi tejből készül, legfőképpen azért, mert ehhez szinte nem is kell cukor – a házi tej már magában is édes a tejcukortól. Szóval a cukor nekünk kimarad, de természetesen mindenki a saját szája íze szerint készítheti.
Hozzávalók:
1,5 l házi tej
5 db házi tojás
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése: A tejet felforralom, aztán leveszem a lángot kicsire. Öt tojást fehérjét és sárgáját kettéválasztom. A sárgájához keverek egy csomag vaníliás cukrot. A fehérjét nagyon kemény habbá verem. A sárgájához mertek a tejből egy merőkanállal, elkeverem, majd szép lassan, a lassú lángon lévő tejhez keverem – a madártej elkészítésének alapja a folyamatos kevergetés. A kemény habot egy kanál segítségével beleszedem a tejbe, és kis lángon megfőzöm benne, majd kiszedtem egy üvegtálba. Addig tettem hozzá a következő adag habot, míg mind megfőtt. Ekkor, hogy ne legyen a madártej darabos, egy teaszűrön át lassan hozzáöntöm a habhoz a tejet. A tetejét megszórom fahéjjal.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
http://borosvalikonyhaja.blogspot.com/
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.27)