Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Az alábbi recept a Felvidékről, Szlovákiából, Tiszacsernyőről érkezett. Halász Peca István (47) hobbiszakács, édesanyjától tanult meg főzni, rendszeresen posztolja különböző oldalakon ételeit, fotókkal együtt.
Bemutatkozásképp egy tésztás ételt hozott a Szabolcsihírnek. Íme:
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
5 db csiperke
2 szál újhagyma
2 cikk fokhagyma
vaj, olívaolaj, só, bors ízlés szerint,
1,2 tek Cayenne-bors
1tk oregano
1tk tárkony
250 ml tejszín
10 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítése:
A csiperke gombát forró, száraz serpenyőben lepirítottam, és félretettem. Ugyanabban a serpenyőben vajon és olívaolajon lepirítottam a felkockázott csirkemellet, hozzáadtam az újhagymát, vele együtt picit pirítottam, sóztam, borsoztam, majd (apróra vágva) 2 cikk fokhagyát is tettem hozzá. A Cayenne-borsot, pici oreganót és tárkonyt. Fölöntöttem pici húsalaplével, és rövid ideig együtt is főztem, majd tejszínnel és reszelt füstölt sajttal sűrítettem, a végén öszekevertem a megfőtt spagettivel, pici vajat tettem hozzá, snidlinget szórtam rá, citrom levével ízesítettem, majd tálaltam.
Jó étvágyat kíván: Halász Peca István
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)