Hirdetés

Ide süss! Zöldséges lasagne

civishir.hu

2019.02.16. 09:09

Ide süss! Zöldséges lasagne

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma fele
2 kk. piros paprika
1 közepes padlizsán
1 csiperke gomba
1 doboz paradicsomlében eltett, felkockázott paradicsom (konzerv)
2-3 dl víz (+ a vöröshagyma párolásához)

olasz fűszer (ízlés szerint)
2-3 ek. ketchup
lasagne tészta (nekem 11 lap volt)
sajt
margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítése: Kevés vízben megpároljuk a felaprózott vöröshagymát, majd megszórjuk piros paprikával. Hozzákeverjük a felkockázott gombát és padlizsánt, sóval ízesítjük és öntünk alá vizet. (Ne lepje el, de hagyjunk alatta egy kis folyadékot a végére, nem sütjük a zöldségeket, tehát ne párologjon el mind). Ha már picit kezd puhulni minden, hozzáadjuk a paradicsomlében eltett, felkockázott paradicsomot (Ez konzerv volt, de lehet nyers paradicsom és paradicsomlé vagy sima paradicsompüré is). Olasz ízvilágú fűszerekkel ízesítjük. Én most egy adalékanyagmentes olasz fűszerkeveréket használtam, amiben van pl. erdélyi só, bazsalikom, oregano, rozmaring. Tehetünk még bele kevés cukormentes ketchupot is. Néhány percig együtt főzzük az egészet, ha elkezd rotyogni, elzárjuk alatta a tüzet. Egy kimargarinozott tepsibe rétegesen tesszük a tésztát és a szószt. Én kicsit elszámoltam magam, így a felső tésztarétegre egy kis ketchupot tettem szósz helyett és parmezán jellegű sajtot reszeltem. A rétegek közzé is reszelhetünk sajtot.

Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 40-50 percig sütjük, majd további 10 percig légkeveréses fokozatra állítva, alufólia nélkül.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
http://izutazas.blogspot.com/

lasagne

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.