Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, tejet, cukrot, az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy, rugalmas tésztát. Ezt 30 percig kelesztjük, majd 12 darabra vágjuk, kigömbölyítjük és még 10 percig hagyjuk kelni. Ezután négyszögletesre nyújtjuk, jó vékonyra, majd feltekerjük. 1 liter vízbe teszünk 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót, felforraljuk. Ebbe rakjuk a kifliket, mind a két oldalukat főzzük 10(!) másodpercig. Kivesszük egy lapát segítségével, és sütőlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A kiflik tetejét bevagdossuk, megszórjuk durva szemű sóval és valamilyen (szezám-, len)maggal, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)