Van annál jobb, mint óracsörgés helyett házilag, frissen készült péksütemény illatára ébredni reggel? Közelegnek az ünnepek, biztosan lesz alkalmunk egyik reggel friss kiflivel meglepni a családot.
Hozzávalók, elkészítése:
1. lépésként elkészítjük a kovászt (vagy nevezhetjük elő tésztának is)
ezeket alaposan elkeverjük 40-50 percig lefedve hagyjuk.
2. lépésben az összes kovászt (vagy elő tésztát) az alábbi hozzávalókkal
alaposan kidagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük, aztán 10 egyenlő részre osztjuk, amit kigömbölyítünk és így még 15 percig hagyjuk pihenni.
Kifliket formázunk belőle. Akkor jó ha minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, s minden egyes kiflit, mikor ki van nyújtva lekenünk olvasztott vajjal, majd feltekerjük. Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket, lefújjuk vízzel - ekkor tehetünk rá magvakat - előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.27)