Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
3 marék aszalt szilva
kevés fahéj
1 kanál cukár
kevés vaj
1 dl bor
1 pohár tejföl
3 kanál liszt
Elkészítése:
Az aszalt szilvát langyos vízben, többször átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Hozzátesszük a bort, cukrot, a fahéjat,csipet sót, majd puhára főzzük.
A tejfölben a lisztet simára keverjük, hideg vízzel hígítjuk, a leveshez szűrjük. Kissé tovább forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat.
Megkóstoljuk, ízlés szerit még cukorral, vagy borral ízesítjük. Régen ez a leves ünnepi étel volt, a karácsony előtti napon kínálták.
(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen panyolai asszonyok készítették és kínálták a Sóstói Múzeumfaluban)
A mentők kórházba szállították.
Debrecen és Hajdúszoboszló között 2x2 sávon autózhatunk. Erről is szó volt a megyei közgyűlésen.
Olasz Renátót A Király című sorozatban nyújtott alakításáért díjazták.
Debreceni bűntársa évekkel ezelőtt Thaiföldről tartott haza, amikor elkapták.
Legalább 300 prostituált fordult meg az általa bérelt lakásokban.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.04.01)