Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
6 kisebb krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg 8 tojásos tészta
pirospaprika, só
füstölt kolbász
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk kockákra vádjuk és sós vízben odatesszük főni. A tésztát is kifőzzük.
Közben egy nagyobb serpenyőben a kisebb kockákra vágott szalonnát, karikára vágott kolbászt megsütjük (de nem szárazra!), rajta megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és a fokhagymát, kis piros paprikával színezzük. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát, majd a szintén megfőtt krumplit is, amit krumplinyomóval előzőleg összetörtünk.
Tálaljuk, díszítjük.
Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)