Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zúgjon a Hajrá, Debrecen! Rendkívüli napra ébredtünk

Öt élvonalbeli csapatunk is hazai pályán szerepel.
Zúgjon a Hajrá, Debrecen! Rendkívüli napra ébredtünk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni sportélet sokszínűségét és gazdagságát jelzi, hogy pénteken, egyetlen nap alatt öt élvonalbeli társaság, a DVSC női kézilabcsapata, a DEAC jégkorong-, kosárlabda- és futsalcsapata, sőt a DVSE vízilabdacsapata is pályára lép, mind az öt hazai pályán. A DEAC férfi röplabdásai idegenben lépnek pályára szintén pénteken.(Szombaton pedig a Loki labdarúgói következnek...)

Az udvariasság és a tradíció azt diktálja, hogy a hölgyekkel kezdjük. Sportban nem illik lebecsülni az ellenfelet, mi sem tesszük, de ezen az összecsapáson minden valószínűség szerint debreceni diadal születik, és csak a gólkülönbség a kérdés. Az egri Eszterházy SC ellen játssza ugyanis a szezon harmadik hazai bajnoki mérkőzését a DVSC SCHAEFFLER. A találkozó kapcsán komolyabb esélylatolgatásba bocsátkozni felesleges, hiszen az egriek úgy utolsók a női kézilabda NB I-ben, hogy hat mérkőzés alatt még egy árva pontot sem szereztek. A Loki mögött egy hárommeccses nyeretlenségi széria van, ezért nagyon kell az önbizalom növelő győzelem, így aligha menti meg az egrieket egy nagy zakó a Hódosban a 18 órakor kezdődő találkozón. Legalábbis a reményeink szerint!

[Beillesztett cikk: Ha most nem nyer a Loki, akkor soha!]

Az újonc ellen a kosarasok

A DEAC kosarasai a szomszédban egy órával korábban kezdenek pattogtatni. A pénteken 17 órától kezdődő találkozón az újonc TF-Budapest lesz a cívisvárosiak ellenfele az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Bár a Körmend elleni bravúrgyőzelemmel kezdték a bajnokságot a debreceni kosarasok, ezt követően Kecskeméten, majd hazai környezetben a Jászberény ellen is vereséget szenvedtek, így érthetően szeretnénk kijavítani a múlt heti fiaskót. Az újonc eddig még csak próbálkozik felvenni az A-csoport ritmusát, első két mérkőzésén egy közel negyvenpontos zakóba futott bele Kaposváron és Pakson. A legutóbbi fordulóban hazai pályán „csak” 25 pontos vereséget szenvedtek a ZTE-től.

Rangadó a jégen

Sokkal nehezebb feladat vár a jégkorongozókra, akik a listavezető Csíkszeredát látják vendégül. Igazi rangadónak ad tehát otthont a Derék utcai jégcsarnok 19.30-tól. A tabellán elfoglalt harmadik helye, gólerős, harapós játéka, remek védekezése, kiváló kapustelejesítménye arra enged következtetni, hogy az egyébként bombaerős Csíkszereda ellen is lehet esélye a pontszerzésre a ligaújonc DEAC-nak. Egy biztos: kőkemény, izgalmas palánkcsatára van kilátás!

[Beillesztett cikk: A legkeményebb hétvége elé nézünk Debrecenben]

A pólósok is bemutatkoznak

Végre saját közönsége előtt is leteszi a névjegyét a DVSE OB I-es vízilabdacsapata a 2018-19-es szezonban. A pénteken 19 óra 15 perctől kezdődő találkozón Benedek Tibor csapatát, az UVSE-t, az ország egyik legsikeresebb utánpótlásbázisának felnőtt gárdáját fogadja Miroslav Bajin együttese a Debreceni Sportuszodában. Nem kezdték jól a szezont a debreceni pólósok, ugyanis Tatabányán egy nagyon feszült hangulatú találkozón 8-7-es vereséget szenvedtek. A második fordulóban azonban már hazai környezetben az Újpest utódjának számító társaság ellen javíthatnak a hajdúságiak, és erre minden esélyük megvan.

Futsal – bombaerős csapat jön

A DEAC férfi futsalosai pénteken 18:30-tól a Dunaferrt fogadják a DESOK-ban, az NB I. 7. körében. Az újvárosiak jelenleg a második helyen állnak a tabellán, míg a debreceniek a hatodikak. 

Bármelyiket is választja e találkozók közül a sportbarát, zúgjon a Hajrá, Debrecen!

Röplabda – bajnoki és kupaküzdelmek

Ugyan idegenben, de pályára lépnek az NB I-es férfi röplabdázóink is. Az NB I. B csoportjában vitézkedő csapat péntek este 19 órától Szolnokon igyekszik gyarapítani győzelmei számát.Vasárnap aztán kupatalálkozó is jön. A negyeddöntőn a Dunaferr lesz a vendég 17 órától a DESOK-ban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisdiákok rajzoltak és verseltek Nagyrábén
Kisdiákok rajzoltak és verseltek Nagyrábén
A közel 250 alsó tagozatos nevezett a térség legnagyobb, komplex kulturális versenyére.
Hirdetés
Hirdetés
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
A Hajdúböszörmény, valamint a Hatvan csapatával csaptak össze a debreceniek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
DK: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra
Dobrev Klára szerint ha nem állítjuk meg Orbánt, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján.
A környezetterhelést mutató jelölést vezetnének be az élelmiszerekre
A GVH szerint ez megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést.
Hamarosan aszfaltozott lehet a Salakos utca
Készülhetnek a debreceni fejlesztés tervei.
Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar
Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, tömegek várják, hogy hazánkban előrehozott választások legyenek.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!