Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöld színház Debrecenben

| 2021. 04. 27. | 21:17:00
A környezettudatosságra helyezik a hangsúlyt.
Zöld színház Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csokonai Színház is csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekthez. A program a Miskolci Nemzeti Színházból indult el 2019-ben, azzal a céllal, hogy példaértékű összefogással közösen lehessen tenni a jövő és a jelen nézőiért.
A programban részt vevő színházak közös alapcélokat tűznek ki, mint a szemléletformálás és a minél több zöld programban való részvétel; a környezettudatosság és nagyobb hatékonyság elérése az energetikai működésben, a hulladékkezelés és az üzemeltetés területén; a minél nagyobb arányú újrahasznosítás a művészeti kivitelezés során, valamint az együttműködés zöld szervezetekkel és ökotudatos cégekkel.

Az összefogás további célja a jövőben közös zöld színházi programok megvalósítása és egy fenntarthatósággal kapcsolatos állandó pályázati platform létrehozásának elősegítése.

„A személyes élettereiben ki-ki igyekszik, hogy környezettudatosan éljen, azonban itt az ideje annak, hogy ne csak egyénenként, hanem munkahelyi, szakmai közösségekként is zászlónkra tűzzük a környezettudatosságot. Ezért nagy örömmel csatlakozunk Papp Endre színművész és a Miskolci Nemzeti Színház kezdeményezéséhez, amely összhangban van etikai kódexünk alapelveivel. Nagyszerű lehetőség számunkra, hogy játszóhelyeink éppen teljes felújításon esnek át, aminek köszönhetően nem csak esztétikusabbak és modernebbek lesznek, de energiahatékonyabban is tudjuk majd működtetni őket" – mondta el Gemza Péter, a Csokonai Színház színház igazgatója.

A Zöld Színház projektben Tolnai Hella vállalta el a nagyköveti szerepet a Csokonai Színház részéről.

„Örömmel mondtam igent a felkérésre, mert szívügyem a környezetvédelem, és életvitelszerűen igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy minél kevésbé terheljem az élővilágot”

– mondta el a színművész, aki magánemberként is osztja a program célkitűzéseit.

„Nagyon szép helyen élek a Dunakanyarban, napi kapcsolatom van az erdővel, és ez még inkább megerősítette bennem azt, hogy ezt a miliőt határozottan óvni kell. Ez egyáltalán nem könnyű feladat a mai világban. Sok múlik a napi rutinunkon. Két éve felhagytam a húsevéssel, ha vásárolok, újrahasznosítható táskát viszek magammal, szelektíven gyűjtöm a szemetet, és a petpalackot is igyekszem száműzni a mindennapjaimból.

Az új kihívás, ami elé állítottam magam, hogy a sminkkészletemet környezetbaráttá tegyem, az eldobható vatták helyett újrahasznosítható arcmosó korongot használjak, illetve megválogassam azt is, hogy milyen összetételű kemikáliát vásároljak.

Sokan trendkövetést látnak az efféle próbálkozásokban, de én azt gondolom, hogy nem baj, ha a környezetvédelem divattá válik. Ugyanakkor fontos, hogy tudatosság is legyen mögötte. Így hát izgatottan állok a feladat elé, és várom, milyen zöld megoldásokhoz tud a színházunk csatlakozni, hogyan tudjuk átültetni az elveket a mindennapokba” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
A debreceniek készülhetnek lélekben a Ferencvárosra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Mostantól több pénzt visznek haza az egészségügyi szakdolgozók
Alapbérük átlagosan eléri az orvosbérek 37 százalékát.
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés