Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyreigazítás

Cívishír | 2024. 04. 12. | 16:39:49
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajnálatunkat fejezzük ki, valamint elnézést kérünk Sz. Patriktól, a családjától és az olvasóktól, mert a 2024. március 16-án közzétett, „Halál a Vágóhíd utcai felüljárón: a debreceni milliárdoscsemetét a segélyhívás buktathatja le” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy 
1. A debreceni „milliárdoscsemetét” a segélyhívás buktathatja le;
2. A leapróbb fűszálba is igyekszik belekapaszkodni a debreceni halálos balesetet okozó Sz. Patrik, hogy mentse magát a felelősségre vonás alól, de nagyon úgy tűnik, hogy hiábavaló minden próbálkozása – írja a Blikk, amely szerint létezik egy telefonbeszélgetés, amely felér egy beismerő vallomással;
3. A baleset tavaly január 7-én történt a Vágóhíd utcai felüljárón egy szemből, nagy sebességgel érkező, sávját elhagyó Mercedes AMG C43-as típusú autó ütközött egy Volswagennel;
4. A luxusautó kormánya mögött a 19 éves Sz. Patrik ült, aki egy édességipari termék gyártásáról ismert, sikeres debreceni vállalkozó fia, és a baleset után hívta a segélyhívót;
5. A 112-es segélyhívóval folytatott beszélgetés során elhangzott, hogy „Én baleseteztem”.

A valóság ezzel szemben az, hogy Sz. Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének nem ismerte el azt, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, a segélyhívóval folytatott beszélgetés nem ér fel egy beismerő vallomással, és Sz. Patrik nem vallott be semmit a segélyhívót tárcsázva. Sz. Patrik a büntetőeljárásban nem tett vallomást és a büntetőjogi felelősségét nem ismerte el. Sz. Patrik a büntetőeljárásban a törvény által biztosított jogait gyakorolja, a baleset körülményeinek valós feltárására törekszik. 
A büntetőeljárásban nem bizonyított tény, hogy Sz. Patrik nagy sebességgel a sávját elhagyta, és ütközött volna a balesetben részes, a 21 éves M. Attila által vezetett másik járművel. A büntetőeljárás jelenleg nyomozati szakaszban van, amelyben az eddigiekben felhozott bizonyítás eredménye a baleset körülményeit még nem tárták fel teljes körűen és aggálytalanul, abból nem állapítható meg, hogy Sz. Patrik okozta volna M. Attila halálát.

Fontosnak tartjuk a továbbiakban kiemelni, hogy Sz. Patrik 19 évesen, sokkos állapota ellenére is a balesetet követően azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívó vonalat, és saját magát háttérbe helyezve minden tőle elvárhatót megtett annak érdekében, hogy a baleset helyszínén lévőknek segítséget nyújtson. A valóság a fentiekkel szemben az, hogy a 112-es segélyhívóval folytatott beszélgetés során Sz. Patrik nem mondta azt, hogy „Én baleseteztem”. A hangfelvételből megállapítható, hogy Sz. Patrik a következő mondatot kezdte el: „Én is bales…”, de azt a diszpécser közbeszólása folytán nem fejezte be. A cikk valótlan tartalommal hivatkozott a hangfelvételben foglaltakra, a hangfelvétel tartalmát önkényesen módosította és fejezte be az Sz. Patrik által kezdett mondatot.
A valóság továbbá az, hogy Sz. Patrik nem milliárdoscsemete, és az édesapja nem termék gyártásáról ismert, és nem is sikeres debreceni vállalkozó.
Sajnálatunkat fejezzük ki továbbá, hogy valós tényeket hamis színben tüntettünk fel, egyes adatokat önkényesen csoportosítottunk, válogattunk össze, rendeztünk és kiragadtunk, elhallgattunk, amelynek következtében cikkünk tartalmát megtévesztővé tettük olvasóink számára. Az előbbiek következtében cikkünk azt a hamis látszatot keltette, hogy Sz. Patrik felelős M. Attila haláláért, azt el is ismerte és vagyoni hátterét kihasználva menekülni próbált a felelősségre vonás elől. A valóság ezzel szemben az, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában nem állapítható meg Sz. Patrik felelőssége, Sz. Patrik a felelősségét nem ismerte el és nem menekül a felelősség elől.
Sajnáljuk, hogy Sz. Patrik hozzájárulása nélkül tettük közzé a nevét, valamint a 112-es segélyhívó diszpécserével rögzített hangfelvétel szövegét, amely cselekményünk alkalmas volt Sz. Patrik becsülethez és jó hírnévhez fűződő jogának, a hangfelvételhez fűződő jogának súlyos sérelmére. Sajnáljuk, hogy cikkünket egyoldalúan, hangulatkeltésre alkalmas módon írtuk meg. Sajnáljuk továbbá, hogy cikkünk megjelentetését megelőzően Sz. Patrikot nem kerestük meg, véleményét, hozzájárulását nem kértük ki. Sz. Patrik személyiségi jogainak megsértésért elnézést kérünk. Cívishír.

Gyanúsított van, vádjavaslat még nincs egy évvel a debreceni tragédia után
Vágóhíd utcai baleset: így látta az eseményeket a helyszínen két tanú.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát