Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra változatos lesz a nemzetközi felhozatal a Campuson

| 2022. 03. 21. | 17:21:00
Visszatérnek a külföldi előadók is a fesztiválra.
Újra változatos lesz a nemzetközi felhozatal a Campuson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc élő zenei színpadon és hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja a  látogatókat a Campus Fesztivál – olvasható a rendezvény közleményében.

2021-ben, a járvány időszaka alatt mintegy 3 hónap állt a szervezők rendelkezésére, hogy tető alá hozzák Kelet-Magyarország legnagyobb zenei-kulturális eseményét, amelyen úgy vettek részt a négy nap alatt 87 ezren, hogy csak magyar előadók léptek fel rajta.

Ebben az évben azonban a Campus magasabb sebességi fokozatra kapcsol, ugyanis visszatérnek a nemzetközi produkciók is a debreceni fesztiválra.

– A holland sztár-dj, Tiësto egész biztosan a fesztivál történetének egyik legemlékezetesebb szettjét állítja majd össze EDM, progresszív house és trance számaiból – mondta Süli András programigazgató. – Ugyancsak már ősz óta tudjuk, hogy a különleges hangú és személyiségű norvég énekesnő, AURORA is Debrecenben koncertezik majd, az ő karrierjét az elmúlt években a Jégvarázs jól ismert betétdala és a váratlanul érkező tiktok-őrület emelte újabb dimenziókba. Mellettük újonnan mutatjuk be a svéd Zara Larssont, mint a pénteki nap headlinerét – a popdíva legnagyobb slágere, a Lush Life már jóval 1 milliárd meghallgatás fölött jár –, valamint a Magyarországon kirobbanóan népszerű angol Chase & Status duót, akik a drum’n’bass, a dubstep és a basszusokkal gazdagon dúsított elektronika világából gyúrják össze dalaikat, melyekkel számos európai nagy fesztiválnak voltak már kiemelt főfellépői az elmúlt években – fogalmazott a programigazgató.

Új színfolt lesz még a felhozatalban a brit Sigala, azaz Bruce Fielder, aki többek között olyan előadókkal működik együtt, mint John Newman, Craig David vagy Paloma Faith. Ugyancsak a brit szigetekről, csak egy teljesen más színtérről érkezik az 1979-ben alakult, bátran punk-rock legendának nevezhető zenekar, a The Toy Dolls.

– A nagy nevek mellett igazi zenei csemegékből sem lesz hiány. A német Christian Löffler az elektronikus színtér egyik legizgalmasabb kortárs alakja, akinek fimzenés hangulatú zenéje egyszerre hívogató és komor. Itt lesz az ausztrál hardcore-punk színtér kultikus klubzenekara, a Deez Nuts, az elmúlt évek egyik izgalmas európai felfedezettjének számító, félelmetesen szuggesztív angol soul-pop énekes-dalszerzőnő, Charlotte OC, valamint a minden koncertjén frenetikus jazz-funk-dance őrületet teremtő kilenctagú holland brigád, a Jungle By Night – emelte ki Süli András.

Mindemellett idén is több mint 200 magyar előadót lát vendégül a fesztivál, és nehezen lehet találni olyan stílust és zenei szubkultúrát, amely ne jelenne meg valamilyen formában a programban.

A Campus mára az egyetlen nagyfesztivál maradt, amely önálló színpadot dedikál a rockzenének és a már említett külföldi nevek mellett több mint 30 prominens hazai rock/punk/metal előadónak biztosít fellépési lehetőséget.

A felhozatalban helyet kapnak a legnépszerűbb, sokezres tömeget vonzó zenekarok mellett a feltörekvő tehetségek is. A legfrissebb generáció igényeire reagálva idén önálló színpadot kap a hiphop, a rap és a trap; valamint újdonságként egy egészen különleges atmoszférájú, az underground elektronikus zenék kedvelőit kiszolgáló programhelyszín indul el a Nagyerdő fái között, a helyben méltán elismert Forest Bump szervezőcsapattal közösen. 

A részletes napi programbontás március 30-tól lesz elérhető a fesztivál honlapján és közösségi média oldalain.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.