Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új járdát és új buszmegállókat kapott a Tégláskert

civishir.hu | 2024. 02. 27. | 13:08:58
A Dobogó utcán 850 méteren fejeződött be a munka.
Új járdát és új buszmegállókat kapott a Tégláskert
Papp László és Piros Zoltán a február 27-i sajtótájékoztatón (Fotó: polgármesteri hivatal)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy jelentőségű fejlesztés fejeződött be az elmúlt napokban a tégláskerti városrészben: elkészült a Dobogó utcai járda.

Papp László polgármester a február 27-i, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta:  a fejlesztésnek óriási jelentősége van a Tégláskert lakói számára, hiszen a néhány évvel ezelőtt elkészült repülőtéri bekötőút – a Mandolás utca – mentén nem valósult meg járda, valamint bekötőút. A lakosság igénye viszont a biztonságos közlekedés elősegítése miatt az volt, hogy a közelben lévő nagyáruház és a tégláskerti utcák összekötése egy járdaszakasszal megoldott legyen. Erre az önkormányzat biztosított is forrást, így tavaly évben megkezdődött a mintegy 850 méteres járdaszakasz építése a területen.

Hozzátette, a fejlesztés két részből állt: 

nagyjából 630 méteres szakaszt az önkormányzat építtetett meg 42 millió forint saját forrásból, a fennmaradó részt pedig magánberuházásban egy olyan fejlesztő valósította meg, aki az áruházhoz közel egy lakópark fejlesztését indítja el a közeljövőben. A polgármester hangsúlyozta, hogy a városvezetés tervei szerint a déli városrészen nagyjából 30 hektárnyi területen zajlik majd ingatlanfejlesztés a következő években, ezáltal egy jelentős és dinamikus fejlődés jellemzi majd a környéket.

A jövőbeli útfejlesztési tervekről elmondta, hogy a Kanális utca befejezésével a Tégláskert lakóinak több olyan lehetőségük is lesz, ahonnan rácsatlakozhatnak a nagyobb forgalmú utakhoz. Ez a Mikepércsi út forgalmának tehermentesítését is szolgálja.

Papp László hozzátette, hogy a fejlesztés során új buszmegállókat is kialakítottak, amely az Airport 1 és Airport 2-es, valamint – reagálva a lakossági kérésekre – a 14 és 14Y jelzésű buszok megállója is lesz. Aláhúzta, hogy ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a városvezetés számára a lakosság igényei a legfontosabbak, hiszen a költségvetés adta lehetőségekből igyekeznek olyan szakaszok beruházására is forrást biztosítani, amelyek a lakosság számára kiemelt jelentőséggel bírnak. Így jöhetett létre itt egyszerre az útfejlesztés mellett a járdafejlesztés és a közösségi közlekedés fejlesztése is.

Piros Zoltán önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a város rekordösszegű költségvetésében jól látható, hogy a fejlesztések a lakosság igényeire reflektálnak. Számos jelzés érkezett hozzá korábban, hogy a Tégláskert és az Epreskert közötti közlekedési nehézségeket szükséges megoldani. A most elkészült járdaszakasz és a hozzátartozó fejlesztések biztonságos kapcsolódási pontot hoztak létre minden korosztály számára. Ennek egyik példája, hogy a hamarosan átadásra kerülő Epreskerti Tornacsarnok közösségi funkciót is ellátó intézményként szintén összeköttetést biztosít a Tégláskertben élők számára is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.