Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 9 milliárd forintos fejlesztés a debreceni gyógyszergyárban

| 2022. 11. 30. | 17:44:00
A Teva jelentősen növelte kapacitását.
Több mint 9 milliárd forintos fejlesztés a debreceni gyógyszergyárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 23 millió dolláros fejlesztést hajtott végre debreceni gyárában a Teva – jelentették be november 30-án Debrecenben.

Az izraeli központú gyógyszeripari cég a beruházással bővítette a létfontosságú gyógyszerekhez szükséges gyógyszerhatóanyag-gyártási kapacitását. A stratégiai beruházás révén a világpiaci igények kiszolgálásán túl a vállalat jelentősen növeli a gyógyszerellátás biztonságát Európában és világszerte egyaránt. A fejlesztés a többi között a szervátültetettek számára létfontosságú készítmények gyártásához szükséges gyógyszer-hatóanyagok előállítását biztosítja. A debreceni gyárban előállított hatóanyagok az Európai Uniótól kezdve az Egyesült Államokon és Kínán át Thaiföldig a világ szinte minden pontjára eljutnak.

A beruházás kapcsán tartott ünnepségen Papp László polgármester kiemelte: a Teva az elmúlt 27 évben, Debrecenbe érkezése óta, mintegy 400 millió forint fejlesztést hajtott végre a gyárban, és a válságok idején is mindig a fejlesztés stratégiáját követte. A polgármester szerint a mostani beruházással a cég debreceni gyárának pozíciója tovább erősödik.

A Teva biztonságos betegellátás iránti elkötelezettségét mutatja ez a közel 23 millió dollár értékű projekt, amely jelenleg a Teva egyik legfontosabb és legnagyobb beruházása a gyógyszerhatóanyag-gyártás területén világszerte. Egyúttal ez a debreceni telephely elmúlt 15 évének legnagyobb, hatóanyaggyártás terén véghez vitt beruházása. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre nagyobb mértékben biztosítunk hatóanyagot olyan gyógyszerekhez, amelyek Európában és a világon betegek millióinak nyújtanak segítséget – mondta Gary Baker, a Teva magyarországi hatóanyaggyártásért felelős igazgatója.

Kare Schultz, az izralei cég elnök-vezérigazgatója kifejtette: a Teva mintegy mintegy 200 millió beteget lát el gyógyszerekkel. Eric Drapé pedig a többi között arról beszélt, hogy cégük a generikus gyógyszerek legnagyobb gyártója és szállítója a világon. 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: a magyar gyógyszergyártás a nemzetközi piacon is versenyképes. Világszinten is nagy a kereslet a hazai gyógyszergyárakban előállított termékek iránt, amelyek 85 százalékát exportálják. Ezzel hazánk a gyógyszerexport terén a 21. helyet foglalja el a világon. Az ukrajnai háború és az energiaválsá kapcsán megjegyezte: a kormánynak a gazdasági kihívásokra adott egyik válasza a gyármentő program, amelynek támogatására aTeva is beadta igényét. Az elbírálás még folyamatban van - jelezte az államttikár. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Hirdetés
Hirdetés
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat szállásoltak el az ingatlanban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Az 56 éves férfit letartóztatták.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!