Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatásra pályázhatnak a debreceni civil szervezetek

Cívishír | 2024. 03. 28. | 18:47:23
Működésre, programszervezésre, munkabérekre, eszközvásárlásra fordíthatják a pénzt.
Támogatásra pályázhatnak a debreceni civil szervezetek
Széles Diána a sajtótájékoztatón (Fotó: önkormányzat)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden segítséget megad Debrecen önkormányzata a Civil-, az Ifjúsági-, a Kulturális- és a Sportalap támogatási összegeire pályázni kívánó szervezeteknek, hogy megkapják a működésükhöz, terveikhez szükséges segítséget – olvasható az önkormányzat március 28-i közleményében. A részletekről Széles Diána és Puskás István, a város alpolgármesterei számoltak be a Debreceni Hajdú Táncegyüttes székházában.

– A város számára nagyon fontosak a debreceni civil szervezetek, ezért minden segítséget szeretnénk nekik megadni a támogatási rendszeren keresztül – kezdte tájékoztatóját Széles Diána. Bejelentette, hogy az önkormányzat idén is meghirdeti négy különböző pályázatát elsősorban közösségi tevékenységet végző szervezetek számára. Debrecenben több mint 1600 civil szervezet működik, akik a város sokszínűségét adják, hiszen nagyon szerteágazó tevékenységi körrel bírnak. Ezért fontos, hogy a város támogatja a civil szervezeteket a saját lehetőségeihez mérten akár anyagilag, akár városi ingatlanok ingyenes hasznosításával.

A pályázatokat az életszerűséghez, az igényekhez igazítják, ezért benyújtható a kérelem működésre, programszervezésre, munkabérekre illetve kis értékű eszközök beszerzésére is érdemes pályázni.

– A jelentkezéseket idén is egy egyszerű felületen, a civilpalyazat.debrecen.hu oldalon lehet majd benyújtani, s csak a pályázatok elbírálását követően, sikeres pályázat esetén kell a szükséges dokumentumokat csatolni – mondta Széles Diána, aki hozzátette pályázni csak debreceni székhelyű civil szervezeteknek van lehetősége. A pályázatok beadási határideje: 2024. április 22. 16 óra.

Puskás István alpolgármester úgy fogalmazott: fontos, hogy a város tudjon segíteni a civil szervezeteknek, de az is külön kiemelendő, hogy lássák, milyen civil szerveződések, milyen közösségek alakulnak, hiszen ez az intézményrendszer nagyon dinamikusan változik, és valóban az életre, a társadalomra gyorsan reagáló szegmense. A kultúráért felelős alpolgármester a 2023-as év tapasztalatait ismertetve elmondta, hogy 90 pályázat nyert támogatást, és arra biztatta a civil szervezeteket, hogy idén is minél többen adjanak be kérelmet.

Házigazdaként Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes együttesvezetője kiemelte: a civil szervezetek munkája rendkívül fontos, hiszen értékteremtést végeznek a város életében, ki-ki a maga területén, ezért nagy segítség mindenki számára ez a pályázati lehetőség. Nagy örömmel veszik ők is a támogatást, hiszen közel egy évvel ezelőtt került a város birtokába a táncegyüttes székhelye, amit azt követően a város ingyenes használatra bocsátott számukra. Ez abból a szempontból volt fontos, mert így megnyíltak előttük egyéb pályázati lehetőségek is, amit támogat a város, hiszen előtte a tulajdonosok nem végeztek semmiféle fejlesztést az évtizedek óta használt helyükön. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
A rektor szerint a lehető legjobb helyen vannak a hallgatók.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.