Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontosztozkodással zárult a Loki várdai kiruccanása

Cívishír | 2023. 12. 02. | 21:30:08
Az alacsony színvonalú mérkőzésen nem született gól.
Pontosztozkodással zárult a Loki várdai kiruccanása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Várkerti Stadionban feszült egymásnak a házigazda Kisvárda és a vendég DVSC az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztályának 15. fordulójában december 2-án este. A hideg, esős idő miatt kevesen látogattak ki a szomszédvárak találkozójára, amely a Kisvárda számára azért volt fontos, mert győzelmével esélye lett volna elmozdulni a tabella utolsó helyéről, míg a Debrecen a három pont begyűjtésével a dobogós helyezésre is előre léphetett volna. A DVSC-t mintegy százötven drukker kísérte el Kisvárdára.

Két percnyi eseménytelen Loki-passzolgatás után egy jobb oldali hazai kontra élénkítette meg a meccset, a beadást azonban a vendég védők elcsípték a tizenhatoson.

Továbbra is többnyire a Kisvárda térfelén folyt a játék, de hiába kereste a védelmen a rést a DVSC, a szervezetten védekező hazaiak nem engedték kapujuk közelébe a fehér mezeseket. Először a 12. percben kellett védenie a Várda kapusának, Dzsudzsák egy szabadrúgásból 30 méterről ívelte a kapu elé a labdát, amit Bárány közelről csukafejessel igyekezett a kapuba juttatni, mint kiderült, lesről. Öt perccel később Ilievszki hagyott ki egy hatalmas helyzetet, a balról érkező beadást jó ütemben vette át a kaputól 12 méterre, a kifutó Megyeri előtt azonban egy védő szögletre blokkolta a lövést. A félidő közepére kiegyenlítetté és mind inkább küzdelmesé vált a játék. Egy DVSC labdavesztése után Navratil tűzte rá a labdát 24 méterről, a lapos, jobb alsóba tartó lövést Megyeri védte. Két perccel később ugyancsak Navratil a komplett Loki-védelmet kicselezte, de lövőhelyzetbe nem került.

Az unalmas, lassú, alacsony színvonalú játékban hiába volt a Debrecennél többet a labda, nem tudott mit kezdeni vele, jobbára középen passzolgatott, az előre ívelései pontatlanok voltak.

Ugyanakkor a Kisvárda a gyors előre játékot erőltette, de ez is tele volt hibával. A félidő hajrájában próbált stílust váltani a Loki; a letámadós labdaszerzéseivel, sokpasszos játékával közel tudott kerülni Kovács kapujához, helyzetük azonban nem volt. A 43. percben Ötvös lőtt majdnem gólt 40 méterről, a kapuból messze kint álló Megyeri fölött elszállt a labda, és a felső kapufáról jött vissza a játéktérbe. A félidő hátralévő részében említést érdemlő esemény nem volt.

A debreceni szurkolók hallatták a hangukat (Fotó: Cívishír)

A második félidőre valamelyest élénkült az iram, a Várda volt a kezdeményezőbb.

Játékukba azonban sok pontatlanság vegyült, de a Debrecen is képtelen volt megtartani a labdát. A hazaiak azonban mind közelebb jutottak Megyeri kapujához, egy szöglet után közelről fejjel, lábbal többször is célba vették a kaput, de a labda mindannyiszor elakadt a védőkben. A DVSC a mezőnyben nem találta a játékát, képtelen volt végigvinni egy támadást, a szögletei pontatlanok voltak, a Várda be is szorította a kapuja elé a Lokit. A félidő közepén éledezett a DVSC, meg tudta tartani a megszerzett labdát, a szélen pedig támadásépítkezéssel próbálkozott. Sőt, Bárány két védővel a sarkában a tizenegyesig vezette a labdát, de onnan kapu fölé bombázott. A félidő második felében javult az iram, és a csapatok felváltva vezették akcióikat. Ezek azonban veszélytelenek voltak. A félidő hajrájában a Loki vette át a kezdeményezést, a szélen vezetett támadásaikból a kapu elé tudták adni a labdát, a befejezés azonban hibázott.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 0-0
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Pintér
sárga lap: Stefan (39.), Jovicic (70.), illetve Ferenczi (29.)
Kisvárda Master Good: Kovács M. - Stefan, Jovicic, Széles - Vida (Makowski, 68.), Ötvös (Lucas, 86.), Nikolov, Alic - Navratil (Rubus, 86.), Ilievszki (Mesanovic, 68.), Balogh N. (Camaj, 30.)
Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi - Loncar (Romancsuk, 59.), Manrique - Vajda (Oliveira, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Szécsi, 75.) - Bárány (Batai, 87.)

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (DVSC): A csapatom részéről nem láthattunk túl magas minőséget, a nulla-nullás döntetlen reális eredmény. Az első félidőben az ellenfelünk az 5-4-1-es felállásával bezárta a tereket, szenvedtünk attól, hogy megtaláljuk az üres helyeket, emiatt volt nehéz a játék. A második félidőben az ellenfelünk nagyobb energiával kezdett, de a játékban nem láthattunk túl magas színvonalat. Tisztában vagyunk, hogy tudunk jobban is játszani, és fogunk is jobban játszani. A következő edzéseken azon fogunk dolgozni, hogy fejlődjünk, és úgy fejezzük be ezt az idényt, ahogy szeretnénk.

Feczkó Tamás (Kisvárda): Nagyon szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, lezártunk minden teret, nem nagyon tudtunk az ellenfelünk mögé kerülni. Sok labdát szereztünk, sajnálom, hogy nem tudtunk kimondott gólhelyzetet teremteni, nem tudtunk gólt szerezni. Régen láttam ilyet, hogy valaki ennyire megfojtsa a Debrecen támadójátékát. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem tudtunk gólt szerezni. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt.

A tabella
CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1PAKSI FC1484227151228
2FERENCVÁROSI TC1382335161926
3FEHÉRVÁR FC157353124724
4DVSC157352319424
5PUSKÁS AKADÉMIA FC156632420424
6MTK BUDAPEST156361624-821
7DVTK146262121020
8KECSKEMÉTI TE156272425-120
9ÚJPEST FC146262228-620
10MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC134181722-513
11KISVÁRDA MASTER GOOD1532101425-1111
12ZTE FC143291732-1511
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés