Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályafelújítást végez a DKV a nyári hónapokban

| 2022. 05. 31. | 13:43:00
Változások jönnek a villamosközlekedésben, amelyekre érdemes figyelni.
Pályafelújítást végez a DKV a nyári hónapokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A DKV Zrt. a következő időszakban ütemezetten pályafelújítást végez az 1-es villamosvonalon, valamint az 1-es és 2-es vonal közös szakaszán – jelentette be Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója. A május 31-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az első ütemben a Péterfia utcán hajtanak végre síncserét június 18-án, amely a tervek szerint másnap már be is fejeződik. A munkák ideje alatt a Kálvin tér és az egyetem között (az 1-es vonalon) szünetel a villamosközlekedés.

A második ütemben a Kálvin téren vágánykapcsolat-cserét végeznek. Ez június 20-án kezdődik és várhatóan július 10-ig tart. – Ezzel párhuzamosan az Erzsébet utca és a Kossuth utca közötti szakaszon a pályaszerkezetnél aszfaltozást fogunk megvalósítani – fogalmazott a vezérigazgató. 

Ez két ütemben történik: június 20-tól 27-ig az Erzsébet utca – Piac utca – Wesselényi utca kereszteződésétől a Szent Anna – Miklós utca kereszteződéséig terjedő szakaszon végzik az aszfaltozást. A második ütem pedig június 28-án kezdődik és várhatóan július 5-ig tart, és a Szent Anna utca-Miklós utca kereszteződésétől a Kossuth utca-Széchenyi utca kereszteződéséig tartó szakaszon folynak majd a munkálatok.

A harmadik ütemben a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében fognak egy teljes pályaszerkezet-cserét elvégezni. Ez a munkálat augusztus 22-én kezdődik és szeptember 18-ig tart. 

A felújítások érintik a forgalmat is. Erről Miklós István, a DKV Zrt. forgalmi igazgatója elmondta, az első ütem az 1-es villamosszakasz külső részét érinti, a belső közös működni fog. Az 1-est érintő szakaszon villamospótló működik majd. 

Kiemelte, a második ütem jobban érinti az egyéni és a közösségi közlekedőket is. – Ekkor olyan pályafelújítási munkálatok lesznek, amelyben a közös szakaszt nem lehet majd használni – mondta a forgalmi igazgató. Hozzátette, a 2-es villamos nem fog közlekedni ez idő alatt, de pótlóbuszok igen.

A harmadik ütemben a 2-es villamos a megszokott menetrendben közlekedik, az 1-es pedig alig lesz korlátozva. – El tudunk majd jutni a Klinikákig, onnan az egyetemig, majd az Aquaticumig. Egyedül a Medgyessy sétány állandó megállóhelye marad ki, de ott is lesz ideiglenes megállóhely – magyarázta Miklós István.

A 2-es villamos pótlásáról, valamint az ideiglenes megállóhelyekről videók is készülnek, amelyeket az utazók megtekinthetnek majd a DKV honlapján.

GCS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.