Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ovisok robotika-tárlatának adott otthont az NI

| 2019. 06. 26. | 10:40:00
A Mosolykert Óvodát támogatják.
Ovisok robotika-tárlatának adott otthont az NI
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tehetséggondozás személyre szabott módszerének eredményét mutatta be a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyének közreműködésével, a gyermekek alkotásaiból szervezett, újrahasznosított anyagokból elkészített robotkiállítás, amely az NI Hungary Kft. épületében volt megtekinthető. A robotika-tárlat záróeseményén az NI oklevéllel és LEGO® WeDo 2.0 robotika készlettel jutalmazta a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyének óvodásait június 24-én az amerikai cég debreceni központjában.

Izer Boglárka, az NI Mentor program koordinátora az átadáson elmondta, hogy az NI Hungary Kft. kiemelkedő társadalmi felelősségvállalása, hogy a gyermekeket minél kisebb korban a STEM (Science, Technology, Engineering, Math) pályák felé terelje. A 10 éve működő NI Mentor Program célja is az, hogy játékos módon szerettesse meg a gyermekekkel a természettudományos pályákat. A szakember hozzátette, hogy a 2018/2019-es tanévben már 12 óvoda volt tagja a programnak, köztük a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelye. A WeDo 2.0. eszközzel a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyét azért támogatja az NI, mert szeretné elismerni az eddigi példaértékű munkát és ösztönözni azt, hogy még sikeresebb legyen a robotika foglalkozás az intézményben.

Nikolics Marianna, a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyének elhivatott óvodapedagógusa a gyerekek nevében is megköszönte, hogy az NI egy robotépítő készlettel is támogatja az óvodát. Az NI Mentor Program ösztöndíjas pedagógusa elmondta, hogy már második alkalommal sikerült egy kiállítás keretében megmutatni, hogy a gyerekek mit gondolnak a jövő robotjairól, és külön öröm volt számára, hogy a tárlatot az NI befogadta. Rámutatott, hogy az óvoda Kismacsi Telephelye kistérségi óvoda, így hátrányos helyzetű vagy nehéz szociokulturális környezetben élő gyermekek is járnak az oviba, akiknek a „robotozás” arra is esélyt teremthet, hogy megalapozzon egy képességet, egy érdeklődési kört, egy későbbi szakmát, egy kitörési lehetőséget a nehéz sorsból. „Egy óvodapedagógusnak az a legnagyobb elismerés a szakmában, ha egy gyermekben valamilyen formában pozitív nyomot hagy az alatt a néhány év alatt, melyet együtt tölt a gyermekkel. Akinek ez nem sikerül, azt sajnos rövid idő alatt elfelejti a gyermek. Aki viszont maradandót közvetít, az a gyermek elméjében hosszú távon szép és tartalmas élmény marad. Ez motivál abban, hogy szüntelenül és megunhatatlanul építsek a gyermekekkel, hogy lássam a csillogást a szemükben, amikor egy-egy kész robot a kezük nyomán életre kel” – emelte ki összegzésként.

Takács Judit óvodavezető elmondta, hogy a Mosolykert Óvoda pedagógiai programjához jól illeszkedik az NI Mentor program. A pedagógus hozzátette, hogy a tehetségfejlesztés nagyon fontos a gyermekek képességeinek kibontakoztatásához. Mérhető eredményeik vannak a kognitív képességek fokozott fejlődését illetően azoknál a gyermekeknél, akik robotprogramozással foglalkoznak. Jellemző ezekre a gyerekekre, hogy gyors és kreatív a gondolkodásuk, illetve térlátásuk és logikai képességük is kiváló. Takács Judit kiemelte, hogy az óvodában a jövőben is folytatják majd a robotépítést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.