Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NI #mutiholdolgozol-nap: saját jövőképükbe pillantottak gyerekek

civishir.hu | 2024. 09. 04. | 15:23:32
Izgalmas és interaktív feladatok, érdekes kihívások.
NI #mutiholdolgozol-nap: saját jövőképükbe pillantottak gyerekek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NI-os munkavállalók körében évek óta az egyik legnépszerűbb családi program a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által útjára indított élménynap. Idén 35 gyermek töltött el egy napot az amerikai Emerson debreceni leányvállalatánál, akik így személyesen is megismerhették szüleik munkahelyét. Az NI Hungary Kft. önkéntes munkatársai augusztus 29-én olyan izgalmas és interaktív feladatokkal, érdekes kihívásokkal várták a gyerekeket, mint például játékos bolygóépítés az Európai Űrügynökség (ESA) innovációs laboratóriumában, vagy egy tojás törhetetlen módon való becsomagolása.

Tavaly országszerte több mint 70 ezer munkavállalót ért el a #mutiholdogozol kezdeményezés, amit összesen 60 céggel és 2400 vállalati önkéntes munkatárssal együttműködve bonyolított le az alapítvány. A #mutiholdogozol éves kampányához már az Emerson Test & Measurement üzletágaként az NI is csatlakozott, amelynek programját 2023-ban külön díjjal is elismerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja. A cégnek idén is - családbarát munkahelyként - hasonló volt a célkitűzése: a gyermekek minél több élményalapú betekintést kapjanak szüleik munkavégzéséről.

Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője, aki maga is két gyermekes édesapa, elsőként azt hangsúlyozta, hogy a jövő társadalma egyre inkább technológia-központúvá válik, a mérnökök és a technikusok munkája életünk minden területén egyre nélkülözhetetlenebb lesz. A debreceni vállalat bemutatása során pedig azt is elárulta, hogy ebben az épületben az űrkutatás, az önvezető autózás terén az NI (Emerson Test & Measurement) mennyire izgalmas dolgokkal foglalkozik. "Ti azon szerencsés gyerekek vagytok, akik ezekbe egy kicsit bele láthattok és remélem, hogy inspirálódni is tudtok, illetve egy napon majd elgondolkodtok azon, mi lenne, hogyha én is ilyen vagány terméket gyártanék..." A cégvezető külön felhívta a figyelmet és megköszönte az önkéntesek munkáját is. "Ma egy egész csapat fog veletek foglalkozni és mindent megtenni azért, hogy jól érezzétek magatokat, ezért bátran kérdezzetek és tanuljatok sokat!”   

Baracsi Enikő, a vállalat szenior szakértője már az NI (Emerson Test & Measurement) és az ESA közös laboratóriumában fogadta a gyerekeket. A debreceni gyártási központjában található kutatási helyen a programmenedzser elmondta, hogy ez az állomás megfelel az európai űrkutatási szervezetek elvárásainak. Ezt követően a gyerekek nagy örömére mindenki egy-egy hungarocellből elkészíthette, megfesthette saját bolygóját, majd azokból közösen, csapatmunkában egy galaxist is építhettek.

Az NI-nál kiemelt jelentőséggel bír a környezetvédelem, fokozottan odafigyelnek az ökológiai lábnyom csökkentésére, így például minden munkaterületen lehetőség van a szelektív hulladékgyűjtésre. Sebestyén Etelka, az cég programkoordinátora egy interaktív kvízjátékkal várta a résztvevőket, ahol közösen megtanulták, hogy hogyan kell akár a felnőtteket is figyelmeztetni a környezetükben a helyes szelektív szemétgyűjtésre. Azt is kipróbálták, hogy a különböző típusú hulladékokat milyen színű gyűjtőkbe kell elhelyezni és pl. mi a teendő az elektronikus hulladékok szakszerű elhelyezésére vonatkozóan.

Az egész nap szervezésekor fontos szempont volt, hogy a gyerekek minél több kézzel fogható élményekhez jussanak. Ezért a további állomásokon is törekedtek a játékos feladatmegoldásra, hogy a korábban elhangzott információkat azonnal gyakorlatba tudják ültetni, ki tudják próbálni azokat. A rendkívül jó hangulatú napon a fiataloknak nagyon tetszett nekik az NI (Emerson Test & Measurement) tanműhelye, ahol védőköpenybe beöltözve elsajátíthatták és kipróbálhatták a pontforrasztást. Óriási sikert aratott a "tojásdobálás", ahol mindenki a "terméket" előzetesen védőfóliába csomagolhatta. Az jutott át a minőségellenőrzésen, akinek a tojása sértetlen maradt, akár egy több méteres zuhanást követően is. A #mutiholdogozol nap zárásaként pedig a gyerekek, már összeszokott csapatmunkában újabb két vérszilvafa elültetésével gazdagították a vállalat zöldterületét a Határ úti parkolóban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 17 tonna hulladéktól mentesítették a Bodrog és Tisza ártereit
Több mint 17 tonna hulladéktól mentesítették a Bodrog és Tisza ártereit
Összesen 4176 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a PET Kupa résztvevői.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A BMW történetében is egyedülálló napelempark készül a debreceni gyárban
Újabb nagy lépés a károsanyag-kibocsátás visszafogása felé.
Termelői piacot építenének Hajdúhadházon
Egy fedett-nyitott helyet hoznának létre.
Műtőt alakít ki Debrecenben a hajdúböszörményi cég
Kihirdették a közbeszerzés nyertesét.
Nem elég, hogy drágul a temetés, de be is telik a debreceni köztemető
Alakul az új belvárosi szórakozóhely, távozik Hajnal János, Tiencsin kisöccsei lehetünk.
Támogatott tartalom
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mézes nap, szaunázás és 24 órás úszóverseny is lesz.
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.