Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem elégedettek, ezért elköszönnek a debreceni rendezvényszervező, a Főnix vezetőjétől

Cívishír | 2024. 09. 04. | 12:33:05
Az utód is megvan, a közgyűlés hamarosan dönthet.
Nem elégedettek, ezért elköszönnek a debreceni rendezvényszervező, a Főnix vezetőjétől
Mészáros Réka egyelőre nem kívánt nyilatkozni (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a debreceni közgyűlés 2021-ben öt évre szólóan bízta meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. vezetésével Mészáros Rékát, a Cívishír biztos forrásból úgy értesült, a városi nagyrendezvények szervezéséért (is) felelős szakember idén ősszel távozik a posztjáról.

Mészáros Réka azután érkezett a Főnixhez, hogy elődje, Bódor Edit – szűk egy évtized után – lemondott. Az újonnan megbízott vezető mellett szólt a nagyobb cégeknél projektmenedzserként, értékesítési-rendezvényszervezői vezetőként szerzett tapasztalata és az is, hogy otthonosan mozog a nagyvállalati kapcsolatépítésben. Azt várták tőle, hogy a hagyományos értékek megőrzésével együtt újítsa meg Debrecen kulturális rendezvényeit mind tartalmi, mind menedzsment és kommunikációs szempontból, valamint e produkciók által nemzetközi szinten is láthatóbbá tegye a várost.

A válás oka röviden: mindez nem sikerült az elvárt mértékben. 

Ha jobban belemegyünk, két ok húzódik a háttérben. Az egyik az, amit említettünk, kiegészítve azzal a csalódással, amelyet a tavaly szilveszteri főtéri programok elmaradása okozott. A Főnixnél pénzhiányra hivatkozva mondták azt, hogy az adventi események mellett már nem rendeznének külön szilveszteri „show-t”, holott ilyenkor hagyományosan populáris koncertek zajlanak a főtéren. Majd a szervezet későbbi pénzügyi zárszámadásánál kiderült, hogy bőven lett volna keret ilyen eseményekre. A szilveszteri „csönd” nemcsak a helyiekben okozott hiányérzetet (ennek a közösségi médiában is nyoma maradt), hanem a szállásadók, az vendéglátók sem voltak elragadtatva.

A Kölcsey Központot is a Főnixnek kell megtöltenie élettel (Fotó: Cívishír)

Úgy tudjuk, a városvezetés már az idei virágkarnevál előtt eldöntötte, hogy másik vezetőt próbálnának ki a Főnix élén. Mészáros Réka presztízsének – igaz, ebben nem ő döntött, hanem politikusok – nyilván nem használt a sajtófotó-kiállítás körüli csetlés-botlás. Bár öt-hat évvel korábban telt házzal futottak a virágkarnevál éjszakáján a Nagyerdei Stadionban rendezett arénashow-k, ezek is elmaradoztak. Holott ilyenkor mégis csak népszerű előadók léptek fel a városban, ráadásul a karneváli jegyértékesítést is „megdobta” az esemény.

A másik ok, amiért Mészáros Réka nem folytathatja, az az – hallottuk a forrásunktól –, hogy nem integrálódott eléggé a város kulturális életébe. Egyszerűbben fogalmazva, félig Budapesten maradt – legalábbis többeknek ez az érzete vele kapcsolatban (a személyével, a stílusával nem volt probléma). Az ügyvezető „visszahívásáról” a közgyűlés dönthet, valószínűleg már szeptemberben. Mészáros Rékának felkínáltuk a lehetőséget a távozása kommentálására, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Az utód Dobos Zita lehet, aki a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség kulturális szolgálatának vezetője és évek óta a református egyház egyik arca a helyi nyilvánosságban. Dobos Zita többedmagával meg is szólalt Papp László áprilisi ciklusértékelőjén, akkor Debrecent olyan szempontból méltatta, hogy a város a maga programlehetőségeivel hozzájárul a személyes jólléthez. Úgy tudjuk, nemcsak ügyvezetői, hanem programigazgatói szinten is lesz változás.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Befejeződött a debreceni Tímár utca aszfaltozása
Befejeződött a debreceni Tímár utca aszfaltozása
Összesen 42 millió forintot költöttek a korszerűsítésre.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Termelői piacot építenének Hajdúhadházon
Egy fedett-nyitott helyet hoznának létre.
Műtőt alakít ki Debrecenben a hajdúböszörményi cég
Kihirdették a közbeszerzés nyertesét.
Nem elég, hogy drágul a temetés, de be is telik a debreceni köztemető
Alakul az új belvárosi szórakozóhely, távozik Hajnal János, Tiencsin kisöccsei lehetünk.
Bárki kérdezhetett az akkumulátorgyárról a debreceni közgyűlésen
Megtévesztő iszaptűz, leszállási vonalak, létesítményi tűzoltóságok.
Támogatott tartalom
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Bagossy Brothers Company, Curtis, Honeybeast, Zséda.