Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mobiltelefon-gyorsteszt: TCL 20 SE

| 2021. 06. 02. | 15:39:00
Nem tűnik rossznak a koncepció, de hosszú és rögös út áll még a cég előtt.
Mobiltelefon-gyorsteszt: TCL 20 SE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokak számára ismerős márkanév lehet a TCL, hiszen többféle elektronikai eszközt is gyárt a cég, de most az mobiltelefonok piacából is ki szeretné hasítani a saját szeletét. Nem lesz egyszerű dolga a vállalatnak, mert a TCL 20 SE modellt egy hihetetlenül erős mezőnybe pozicionálta, ami az árazását tekintve kiindulópontja a középkategóriás mobiloknak. Lássuk hát, hogy mire is számíthatunk a pénzünkért cserébe:

Számomra kifejezetten szimpatikus volt, hogy a dobozban a Type-C kábel és a töltőfej mellett megtalálható egy átlátszó szilikontok, valamint egy kijelzővédő fólia is. A formatervezőt véleményem szerint a Moto G50-es ihlethette meg, mivel alig látható néhány eltérés a két készülék dizájnja között. A műanyag készülékház üveghatású hátlapja az ujjlenyomatokat erősen gyűjti és hiába a tetszetős külső, de a kivitelezés minőségét tekintve elmondható az, hogy jól áll a mobilnak a távolság. A 6,83″-os IPS LCD panel 720×1640 pixeles felbontással, 263-as pixelsűrűségi és 450 nit fényerősségi értékkel rendelkezik. Ez papíron nem tűnik túl combosnak, de az összhatása mégis rendben van a kijelzőnek, főleg ebben az árkategóriában. A burkolat alatt helyett kapott még egy Snapdragon 460-as (11nm) processzor, egy Adreno 610-es típusú grafikai gyorsító, valamint 4 GB RAM, míg a belső tárhely tekintetében kétféle modellről beszélhetünk: 64/128 GB. Az akkumulátor kapacitása pedig 5.000 mAh-es, mely 18 W-os gyorstöltésre képes.

A hátlapi kameraszigeten négy egységet figyelhetünk meg. Helyet kapott itt egy 16 MP-es főkamera, egy 5 MP-es ultraszéles látószögű lencse, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzor. Szelfiket pedig a 8 MP-es előlapi kamerával tudunk készíteni. Leginkább a fókusszal van gond fotózáskor, mivel gyakorlatilag csak a kép közepén éles a felvétel és ahogyan haladunk a kép szélei felé, úgy egyre jobban elmosódik a tartalom. Jó fényviszonyok között is gondok vannak a készülék fotózási képességeivel és közel sem mondhatók optimálisnak az elkészített tesztképek. Egy érdekes funkciót is találtam a beállítások között, ami elvileg, ha bekapcsoljuk, akkor a fényképezett étel kalóriatartalmát (megközelítőleg) hivatott meghatározni. Viszont bárhogyan ügyeskedtem, ez a beállítás nekem nem akart működni. Ugyan közel sem tökéletes, de szerintem egyedül a makró módban készített kép lett értékelhető.

Videókészítés tekintetében sem vagyunk túlzottan elkényeztetve, és akkor még finom voltam. Maximum 1080p/30fps beállítással tudunk videózni és ne is reméljünk bármiféle stabilizálást, jó dinamikát vagy stabil fókuszt. Ugyan a 4K-s felbontás még elfogadható, hogy nem fér bele ebbe az árba, de azért már a 60 fps beállításnak még illene jelen lennie.

Az összképen némileg javíthat, hogy kapunk még 3,5 mm-es Jack csatlakozót, NFC-t és hátlapi ujjlenyomat érzékelőt, de azért ez kevés még az üdvösséghez. A 64 GB belső tárhellyel szerelt változatát a TCL 20 SE mobilkészüléknek nagyjából 55 000 forintért vásárolhatjuk meg, ami ugyan nem tűnik soknak, de ennyi pénzért már egy sokkal jobban átgondolt és összerakott okostelefont tudunk vásárolni. Egyelőre annyit tudnék mondani az SE 20-ról, hogy nem tűnik rossznak a koncepció és látok a gyártóban fantáziát, azonban hosszú és rögös út áll még a cég előtt, hogy fel tudja venni a versenyt a jelenleg ringben lévő elismert mobilgyártókkal. Jómagam nagyon drukkolok a jövőbeli sikereknek, mivel a folyamatos versenyhelyzetnek és a vég nélküli innovációknak az igazi nyertese minden esetben a felhasználó kell legyen.

Svidró Márk
TheMobilTrend
További tartalmak a témában: https://themobiltrend.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Már a jogok nemzetközi értékesítését végzi.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés