Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MOB-elnök a bokszbotrányról: „teljesen igazat adok Ricsinek”

Cívishír | 2024. 08. 06. | 13:09:50
A nyíregyházi sportoló, Kovács Richárd hiába végzett az ötödik helyen, neki nem jár pénzjutalom. Csak Hámori Lucának, aki szintén ötödik helyen végzett az olimpián.
MOB-elnök a bokszbotrányról: „teljesen igazat adok Ricsinek”
Hámori Luca és Kovács Richárd (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke arról beszélt augusztus 5-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy előzetesen Hámori Lucát támogató közegre számított a bokszoló Imane Helif elleni meccsén, ehhez képest elképesztően nyomasztó és ellenséges légkör fogadta a sportolót a negyeddöntőben. A MOB elnöke elmondta, a meccs utáni sajtótájékoztatón – ahol Gyulay, Hámori Luca és Fürjes Balázs vett részt – nekik esett a nemzetközi sajtó Hámori Luca korábbi posztjai miatt. Hámori az azóta eltávolított videóban férfiként hivatkozott Helifre, és továbbosztott olyan videót is az Instagramon, ami transzfób megfogalmazást tartalmazott, vagy „korcsként” hivatkozott Helifre.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a hazai szakvezetés Hámori Luca esete kapcsán sportdiplomáciai lépéseket tervez.

Reagált az 5. helyen végző magyar bokszoló, Kovács Richárd posztjára is a MOB elnöke. Mint ismert, a Magyar Ökölvívó Szövetség döntése alapján Hámori az olimpiai bronzérmesnek járó pénzjutalmat kapja meg annak ellenére, hogy egyhangú pontozással kikapott Heliftől a negyeddöntőben. A szintén negyeddöntőig eljutó Kovács Richárd ezzel szemben nem kap pénzjutalmat, és csalódottságának hangot is adott közösségi oldalán. Gyulai egyetértett Kovács kritikájával, mondván: „Teljesen igazat adok Ricsinek.” Szerinte elhamarkodott döntés született, és nem szabad diszkriminálni a sportolókat. Gyulai szerint a kérdést később kell megbeszélni, és hangsúlyozta, hogy minden sportolóért kiállnak, legyen szó Lucáról vagy Richárdról.