Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért nem jó polgármesternek lenni?

| 2014. 10. 08. | 19:04:08
Egy polgármester nem lehet Halott Pénz- vagy Odett-rajongó. Biciklivel is csak akkor közlekedhet, ha a médiatanácsadói úgy döntenek. Szakács Béla írása
Miért nem jó polgármesternek lenni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címben szereplő kérdéshez hozzáteszem, egy piciny faluban talán még elviselhető ez a munkakör, ám nagyobb településeken, városokban már rengeteg hátrány éri azt, aki polgármesterségre adja a derekát. Most mondhatják: de az a sok pénz amit keres, az mindent megér. Hát egy kutyafülit. Gondoljanak csak bele a kedves olvasók! Reggel megy dolgozni, zötykölődik a villamoson vagy a buszon, aztán megszólítja egy vadidegen, hogy ezt meg azt intézze el. Reggel kinek van kedve beszélni, hát még elintézni is bármit? Főleg egy vadidegennek, aki állítólag óvodatársunk volt.

Egy pozícióban lévő magyar állampolgárnak hirtelen annyi ismerőse lesz, hogy nincs az a facebook amely elbírná. Egy polgármesternek eszméletlenül sokat kell beszélni akkor is ha nem akar. Az ellenzéki sajtó leköpi a saját médiája meg agyonnyálazza.

Unalmas megnyitókon, átadókon cseszi el az idejét. Ráadásul ott illik okosakat mondani és a végén mosolyogva szalagot vágni. Esetenként többször is, ha a fotós lemaradt a ceremóniáról. Régen még inni is kellett a város első embereinek, de ez ma már szerencsére nem dívat. Ha meg mégis berúgatják, rajta röhög a jutyub. Még azt sem engedheti meg magának, hogy pocsék legyen a helyesírása mert már rácuppan az RTL vagy a Hír TV! Egy polgármester nem hibázhat.

Egy polgármester nem lehet se vicces se komoly. Egy polgármester nem lehet Halott Pénz- vagy Odett-rajongó, mert az undergruond. Pártállástól függően Ákost vagy Bródyt kell hallgatnia. Biciklivel csak akkor közlekedhet, ha a médiatanácsadói úgy döntenek. Egy polgármester szilveszterkor éjfélig nem ihat, mert a többségében már részeg tömeg várja a beszédet. Focimeccsre kell járnia szakadó esőben, ami manapság kész mazohizmus. Ha stadion épül a városban az a baj, ha nincs stadion, az a baj! Egy polgármester sosem lesz olyan szabad, mint szeretne.

Egy polgármester sosem vághatja pofán azt a vérszívó sleppet, amely folyamatosan bombázza a különböző protekciós kérésekkel. Ez legutóbbit én megengedném nekik!

Szakács Béla debreceni lakos
A CAMPUS RÁDIÓ támogatásával
EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés