Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már lehet gyúrni a Debreceni Egyetem fitneszközpontjában

| 2017. 09. 27. | 20:07:00
Modern gépek, tudományos háttér a Nagyerdőn.
Már lehet gyúrni a Debreceni Egyetem fitneszközpontjában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 200 edzésállomással, 2600 négyzetméteren várja a sportolni vágyókat a Debreceni Egyetem új fitneszközpontja, amelyet szerdán adtak át.

A Nagyerdei Stadion déli oldalán kialakított Stadion Unifit Fittness&Gym Center névre keresztelt létesítmény minden igényt kielégít, a testedzés szinte valamennyi formáját gyakorolhatják az oda betérők.

Az ünnepélyes ceremónia részeként Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a központ nem csupán egy edzőterem, annál sokkal több, hiszen a szomszédban működő sporttudományi központ hátterével együtt mindent diagnosztikai és rehabilitációs feltételt biztosít a vendégeknek. Emlékeztetett arra, hogy az egyetem és a város vezetőit a fejlesztéseket illetően hosszú idő óta a közös gondolkodás jellemzi, mindkét fél rájött ugyanis, hogy a közös fejlesztésekkel mindkét fél jól jár. Példaként említette az uszodát, amelyet az egyetemi campuson építettek fel, illetve a most átadott fitnesz központot is, amely szintén hasonló konstrukcióban valósult meg, hiszen a városi tulajdonú stadionban egyetemi beruházásként készült el.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár többek között arról beszélt, hogy a központ egyrészt tudományos kutatások helyszíneként is működhet majd, ugyanakkor az egyetemi dolgozók és hallgatók minőségi kiszolgálására is kiválóan alkalmas.

Ezt Széles Diána Debrecen alpolgármestere kiegészítette annyival, hogy nem csupán az egyetem alkalmazottai, diákjai élhetnek a létesítmény nyújtotta lehetőségekkel, hanem a város lakói is igénybe vehetik az ottani szolgáltatásokat. Az alpolgármester hozzátette még, hogy a Nagyerdőn a következő 3 évben 14 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat majd meg, köszönhetően többek között annak, hogy a kormány kiemelt turisztikai régió részévé nyilvánította Debrecent.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora hangsúlyozta: a fitnesz központ egyúttal egy egészségügyi intézmény is, hiszen az aktív sportolással számos komoly betegség, például anyagcsere zavarok, a 2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák és mozgásszervi betegségek is megelőzhetők.

Bács Zoltán kancellár elmondta: a belső munkálatokkal nagyon rövid idő alatt, négy hónap alatt készültek el. Hozzátette: 5 év alatt az egyetem mintegy 5 milliárd forintot fordít sportjellegű fejlesztésekre. Példaként említette a már elkészült Dóczy utcai sportközpont felújítását, pályák építését, illetve a Pallagon megvalósuló kézilabdacsarnokot.

A fitnesz központ kialakítása mintegy 600 millió forintba került, a gépek, eszközök vásárlására pedig további 280 millió forintot költöttek

– mondta érdeklődésünkre a kancellár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés