Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már Debrecenben kezelik Molnár Richárdot

| 2022. 04. 20. | 17:28:00
A szteroidfüggő férfi állapota kritikus, hatvan kilót veszített a súlyából.
Már Debrecenben kezelik Molnár Richárdot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik debreceni klinikán ápolják és továbbra is kritikus Molnár Richárd állapota; a 44 éves férfit azután ismerte meg az ország, hogy részbeni felelőse lett egy két ember halálát okozó fővárosi közlekedési balesetnek 2017-ben. Azt követően további jogsértések fűződtek a személyéhez; a tragikus baleset után engedély nélküli autóvezetésen érték, majd kábítószerrel visszaélés és vesztegetés miatt szintén büntetőeljárás indult ellene. Aki valamennyire tisztában volt a férfi előéletével, az azt is tudhatta, hogy Molnár az alvilág ismert, jellegzetes figurája (kopasz, nagydarab fickó, aki előszeretettel villog luxuskocsikkal). Már a Radnai László-féle „kecskeméti maffiaperben” is felbukkant vádlottként, mint az egykori keresztapa bűnszervezetének befolyásos intézője (történik mindez a kétezres években).

[Beillesztett cikk: Enyhítették a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd büntetését]

Az említett Dózsa György úti baleset büntetőperében 2021 júniusában hirdettek jogerős ítéletet, amelyben Molnár Richárdot 3 év 6 hónap fogházzal sújtották, véglegesen eltiltva a járművezetéstől (a férfi 130 kilométeres sebességgel száguldott Budapest belvárosában a halálos ütközés bekövetkezésekor). Rövid idővel a büntetés letöltésének megkezdése után máris romló egészségi állapotáról érkeztek hírek. Decemberben sztrókot kapott, áprilisban pedig agyvérzést diagnosztizáltak nála, azóta lényegében élet-halál között lebeg.

A vádlott a halálos baleset ügyében zajló büntetőper egyik 2021-es tárgyalásán  Fotó: MTI

Bilincsben fekszik

A Cívishír kérdésére meghatalmazott ügyvédje, Görbe Irén április 20-án elmondta: a férfinak az agyvérzése mellett tüdőgyulladása is van, sőt, mivel 15 éves kora óta szteroidfüggő, mellékvesekéreg-elhalással küszködik, veseműködése gyenge. Ezek együttesen vezethettek oda, hogy viszonylag rövid idő alatt több egészségügyi intézményben is kezelték, a berettyóújfalui börtönkórháztól kezdve a helyi közkórházon át a debreceni klinikákig, ahol most fekszik. Az ügyvéd megjegyezte: bár Molnár öntudatlan és lélegeztetésre szorul, az ágyához van bilincselve, fegyőrök vigyáznak rá. A szigor okát az eljáró szerv nem köteles indokolni, ugyanakkor egy-egy ilyen döntés során nem feltétlen a szökés veszélye játszik szerepet, hanem az, hogy a rabot óvják másoktól.

[Beillesztett cikk: M. Richárd Dózsa György úti gázoló „csoda, hogy életben van” + VIDEÓ!]

Molnár Richárdot az élettársa és egy másik hozzátartozója rendszeresen látogatja, de nekik sincs több idejük erre a kapcsolattartásra alkalmanként 5 percnél. A látogatás minden kritikus állapotú rab esetében lehetséges, magyarul, ha valakinél nagy esély van arra, hogy nem látja többet a hozzátartozóit, a büntetés-végrehajtás megengedő. Az ügyvéd közlése szerint céljuk, hogy ne csak ötpercesek, hanem valamivel hosszabbak lehessenek ezek a találkozások (a jelenlegi esetben inkább láthatások). Kiderült az is, hogy a férfi élettársa szeretne minden szóba jöhető jogi eszközt bevetni annak érdekében, hogy megértse, miként veszíthetett a súlyából 60 kilót a bevonulása idején 140 kilogrammot nyomó Molnár Richárd.

Korábban egyébként a férfi egy másik védője szerette volna elérni a büntetés megszakítását védence rossz egészségi állapotára hivatkozva, de beadványát elutasították, mondván, a büntetés-végrehajtás felkészült a rab betegségeinek kezelésére.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Túl a műtéten a debreceni játékos
Túl a műtéten a debreceni játékos
Hosszú rehabilitáció vár a DVSC labdarúgójára.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés