Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi álom

| 2011. 01. 09. | 13:06:54
Debrecen – Az internetnek hála szinte napok alatt kapott állást egy ex-rádiós Amerikában. Napjainkban ő az Amerikai álom megtestesítője.
Magyarországi álom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A történtet nyilván ismeri a kedves olvasó is. Tömören annyi a lényeg, hogy egy hajléktalanná lett rádiós műsorvezetőről a Colombus Dispatch operatőre készített egy mini interjút. A lap oldalára feltöltött videót milliók néztek meg . Az immár ex-hajléktalan Ted Williams valamikor rádióbemondóként dolgozott, de lecsúszott, rászokott az alkoholra és a kábítószerre. A feltöltött videón a hangja mindenkit lenyűgözött, és már az ESPN, valamint az MTV is érdeklődik iránta, de egy pennsylvaniai állomás is meg akarja szerezni. A sztori mondhatnák mesés, tipikus amerikai álom. Az üzenetet ezerféleképpen lehet értelmezi. Amerikai a lehetőségek hazája, Amerika segít elesett fiain és így tovább.

Az amerikai álom egy minden korszakban visszatérő irodalmi téma, pl. a Hunter S. Thomson, Arthur Miller vagy Jhon Steinbeck művei jutnak eszembe. De az Oltári nő is az amerikai álom (minden egyén saját erejéből kemény munkával képes saját életét jobbá tenni, ) gondolatmenetére hajaz.

Ezek után elgondolkodik az ember miért nincs Magyarországi álom is. Ez is lehetne kissé csepegős, kissé mesés. Viszont szeretnék az emberek. Ráadásul kínos ügyeket lehetne pozitivvá varázsolni egy-egy jó húzással. Itt van rögtön ez a Köztársasági Elnöki Hivatal helyesírási problémái. Jelzem nem dolgozom ott, én nem közpénzből írok helytelenül!!! Majd egyszer kifejtem. Szóval a KEH-nél valaki folyamatosan mumszos vagy bárányhimlős lehetett amikor nyelvtan tanulták általánosban. Arcpirító bakik sora jelent meg nyomtatásba. A felelős meg persze olyan tikos mint a 15 ezer forintos kelengyepénz.

Nos itt jönne a képbe a Magyarországi Álom! A Köztársasági Elnöki Hivatal emberei bejelentenék, hogy a neten rábukkantak egy 68 éves (nevezzük Marika néninek) nyugdíjas magyar-nyelvtan tanárnőre aki hihetetlen sebességgel tud helyesírási hibákat javítani. Így aztán heti 20 órában szerződtették és már ki is alakítottak számára egy 4X4 es szobát a korrektori munkák ellátására. Marika a nagyik hőse lenne, és elmondhatná, végre tud az unokáinak ajándékot vásárolni és a villányszámlát is rendezni tudja, mióta megvan a félállás.

Kell ilyen a népnek. Kell a Magyarországi Álom. Csak fel ne ébredjük.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon!

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés