Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Kupa: drámai csatában búcsúzott a Debrecen

civishir.hu | 2024. 02. 28. | 21:38:42
Hiába játszott több mint 70 percet emberelőnyben a Loki.
Magyar Kupa: drámai csatában búcsúzott a Debrecen
Nagy küzdelmet hozott a mérkőzés (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drámai csatában, 11-esekkel esett ki a DVSC a labdarúgó Magyar Kupából. A február 28-án, szerdán este a Nagyerdei Stadionban lejátszott nyolcaddöntő a rendes játékidőt követően 1-1-re végződött. A hosszabbításban sem jutottak egymással dűlőre a felek, így következhetett a büntetőpárbaj, amelyben a Fradi nem hibázott, a Loki viszont egy büntetőt kihagyott.

Nem sokat kellett várni az első igazán nagy debreceni helyzetre: a 4. percben Dzsudzsák szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd a 16-oson belülre visszaküldött labdát Bárány 6 méterről kotorhatta kapura, a jó ütemben kimozduló Vargában azonban elakadt a játékszer.

A debreceniek a folytatásban agresszíven letámadtak, ami meg is zavarta a Ferencvárost. A piros-fehérek előbb egy veszélyesen középre lőtt labdával, majd Ferenczi távoli lövésével jelezték, hogy a továbbjutás a céljuk. A 9. percben egyik belső védőjét elveszítette a Loki: Pelllumbi megsérült, helyére Romancsuk állt be. Ezt követően kiegyenlített játékot láthatott a közönség, kevés helyzettel. A legkomolyabb lehetőség a ferencvárosi Loncar előtt adódott, aki 12 méterről még a kaput sem találta el.

Nem maradat el a hazaiak válasza sem: a 40. percben egy szép Bárány-Dzsudzsák kényszerítőt követően utóbbi a bal alsó sarkot vette célba, Varga azonban nagy védéssel hárított.

A 42. percben aztán egy Fradi-ellentámadás végén Besic lőtt kapura, a Manrique testén megpattant labdát bravúrral hárította Megyeri. Az igazi dráma azonban még csak itt kezdődött. A VAR-szobában azt vizsgálták, hogy Manrique kézzel ért-e a labdához, majd a játékvezető is megnézte a felvételt, és végül 11-est ítélt.

A büntetőből a 45. percben Pesics magabiztosan, a balra elmozduló Megyeri helyére lőtte a labdát (0-1).

Rögtön a második félidő elején, a 46. percben emberelőnybe került a DVSC. Abena lerántotta a 16-os vonala előtt Dominguest, amiért azonnal megkapta a piros lapot. A veszélyes helyről Dzsudzsák végezte el a szabadrúgást, lapos lövését azonban Varga szögletre tolta, a szögletet követően pedig Bárány fejelt alig a kapu fölé.

A hátrányban játszó Fradi cserékkel igyekezett stabilabbá tenni a középpályáját, és bizony a Debrecen nem is nagyon tudott mit kezdeni az előnnyel. Többet volt ugyan a labda a hazaiaknál, de a betömörülő ferencvárosi védelmet nem igazán sikerül megbontaniuk Dzsudzsákéknak, így helyzetek nélkül teltek a percek. A játék szépségéből egyre kevesebbet mutattak a csapatok, sokkal inkább a szabálytalanságok jellemezték a mérkőzést, ami a Fradinak tökéletesen megfelelt.

A 77. percben váratlanul  a Loki is 11-eshez jutott. Domingues lövésébe Cissé kapott bele. A labda mögé Bárány állt, rosszul elvégzett büntetőjét Varga hárította, a kipattanót azonban a Loki csatára közelről már nem hibázta el (1-1).

Megélénkült a meccs, vérszemet kaptak a debreceniek, a zöld-fehéreket pedig láthatóan „megfogta” a bekapott gól. Olyannyira, hogy a 82. percben a Fradi újabb piros lapot kapott. A magából teljesen kikelt szerb tréner, Sztankovics előbb sárga lapot gyűjtött be, majd miután nem hagyta abba az őrjöngést, villant a piros is.

Az utolsó 10-15 perben túl sokat már egyik csapat sem akart kockáztatni, ha mégis, akkor az utolsó passzokba hiba csúszott. A 96. percben viszont akár el is dönthette volna a párharcot a DVSC: Bódi keményen középre lőtt labdájába Lagator kapott bele, de a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Jöhetett tehát a hosszabbítás!

A ráadás második percében kis híján gólt szerzett a hazai alakulat: Dzsudzsák felívelését Bárány nem sokkal fejelte a kapu mellé. A folytatásban viszont szinte egyáltalán nem jelentett veszélyt a Loki a Ferencváros kapujára, a vendégek pedig nem erőltették különösebben a támadásokat. A hosszabbítás második felvonásában nagyobb sebességre kapcsolt a Loki, amely többször is beszorította ellenfelét a saját kapuja elé, de gólhelyzetig nem nagyon jutott el, úgy tűnt, a csapatok ekkor már inkább arra törekedtek, hogy valahogy jussanak el a 11-esekig.

A büntetőket a Fradi kezdte: Kodro belőtte, majd Bódi, aztán Abu Fani is. Kocsis lövését viszont Varga kiütötte, míg a másik oldalon Ramírez nem hibázott. Szuhodovszki következett, aki magabiztosan értékesítette a 11-est, akárcsak Marquinhos és Ferenczi. Mivel Zachariassen is betalált, így az ötödik büntetőt már nem kellett elvégezni. 

Továbbjutott a Ferencváros. 

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-5
DVSC: Megyeri – Baranyai (Loncsar, 66.), Dreskovics, Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 66.) – Domingues (Bódi, 90.), Pellumbi (Romancsuk, 10.), Dzsudzsák, Ferenczi – Szécsi (Kocsis, a szünetben), Bárány (Batai, 114.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Ferencváros: Varga Á. – Makreckis, Mmaee (Botka, 74.), Abena, Ramírez – Loncar (Zachariassen, 59.), Besic (Maiga, 59.), Abu Fani – Szevikjan (Cissé, 48.), Pesics (Kodro, 91.), Ben Romdan (Marquinhos, 59.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Gólszerzők: Bárány (80.), illetve Pesics (45+1. – 11-esből)
Piros lap: Abena (46.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyorsváltó: Senenánszkyék lemaradtak a döntőről
Gyorsváltó: Senenánszkyék lemaradtak a döntőről
Összesítésben tizedikként végeztek.
Hirdetés
Hirdetés
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
Gyógyír lehet a demográfiai hanyatlásra?
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés