Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kowalsky meg a DVSC: sztárparádé vonul fel a debreceni jótékonysági gálán

Cívishír | 2024. 01. 17. | 15:23:04
Szegények javára gyűjtenek. Telt házra számítanak a Hódosban
Kowalsky meg a DVSC: sztárparádé vonul fel a debreceni jótékonysági gálán
Balról: Dobárn Balázs, Pákh Éva, Széles Diána, Bernáth Csaba, Balázs Gyula, Szórád Csaba (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Kötelességünk segíteni azoknak, aki önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe” – mondta Bernáth Csaba a Szivárvány az Esőben alapítvány javára meghirdetett, január 28-i jótékonysági labdarúgótorna főszervezője. Az esemény mottója:

„Focizzunk egymillióért!”

Telt ház esetén összejöhet az egymillió forint, amiből 20 szegény család kapna 50-50 ezer forint értékű élelmiszercsomagot – ezt már Pákh Éva, Szivárvány az Esőben alapítvány mondta az esemény sajtótájékoztatóján, és hálás köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a gála szervezéséért tett. „A januári hidegben életmentő lehet egy kis élelem” – jegyezte meg.

Széles Diána elemében volt a sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)

Széles Diána alpolgármester örömmel beszélt arról, hogy újabb civil szervezet vált érdemessé a város széleskörű támogatására, és reményét fejezte ki, hogy az alapítvány – a jótékonysági focitorna által is – megnyeri magának Debrecen gazdasági szereplőit, nélkülük ugyanis nincs jótékonykodás. A városvezető üdvözölte az esemény létrejöttét, egy jó kulturális eseménynek nevezve. Ahol sport és zene a tartalom, ott jól lehet szórakozni – tette hozzá.

Focizzunk 1 millióért!
Jótékonysági gála
2024. január 28., 16 óra, Hódos Imre-sportcsarnok
Jegyár: 1500 forint

A Kowalsky meg a Vega koncertjegyeket felajánlott a szegény debreceni családoknak (Fotó: Cívishír)

„Ha nemes a cél, szívesen megyünk fel pofonért a pályára” – utalt arra Balázs Gyula, a Kowalsky meg a Vega frontembere, hogy semmi esélyünk nincs a DVSC-legendákkal szemben. A zenekar basszusgitárosa, Szórád Csaba felidézte, hogy amikor a Dombi Tiborral és Sándor Tamással felálló Wyrfarkas játszik a színpadon, akkor meg ők röhögnek, és így van ez jól – mondta viccesen a zenész.

Debrecenbe hazajövünk – jegyezték meg mindketten, majd jegyeket ajánlottak fel a Szivárvány az Esőben alapítvány javára, hogy olyan szegény családok is eljuthassanak hamarosan a Főnix Arénában tartandó két és fél órás koncertjükre, akik ezt anyagilag nem tudnák megengedni maguknak.

Dobrán Csaba, a Loki-ultrák képviselője elmondta, hogy ők sokkal többször fociznak, mint Kowalksyék, és legutóbb csak büntetőkkel vesztettek Bernáthéktól, ezért idén nem lehet más a cél, mint győzelem. Jó érzés azok ellen focizni, akiket tetoválásokban is megörökítettek a testükön – tette hozzá a főszurkoló, aki nagy dicséretet kapott az alapítvány vezetőjétől, hiszen a piros-fehér ultrák már többször hirdettek és bonyolítottak le sikeresen jótékonysági akciót.

Pákh Éva és Dobrán Csaba (Fotó: Cívishír)

A jótékonysági gálát négyórásra tervezik, és mindössze 1500 forintos belépőt szednek, hogy sokak számára jelenthessen örömöt a program és az adományozás. A DVSC-legendák színeiben a főszervező Bernáth Csabán kívül pályára lép Dombi Tibor, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, Roland Habi, Igor Bogdanovics, Szathmári Csaba és Fekete Róbert. A DVSC-ikonok több meccset is vívnak, de mások is pályára lépnek. A Debrecen Stars csapatát – többek között – Tumbász József, Kozák Luca, Quirikó Vivien, Makray Balázs, Mócsán Bálint és Adorján Zoltán alkotja. Veretes névsor, de kérdés, mennyi esélyük lesz a Debreceni Labdarúgó Akadémia U12-es csapata ellen. Bernáth Csaba szerint az U10-es csapat talán elég lett volna, de már mindegy…

A gála vendégei lesznek továbbá a DVSC szurkolók nagy barátai, a diósgyőri ultrák, aki szintén pályára lépnek, és elhozzák magukkal a legkisebb, hétévesekből álló DVTK-együttest, hogy az összemérje tudását a debreceniek hasonló korosztályú csapatával.

A gálán élőben zenél a debreceni Rocksuli bandája és a Wyrfarkas zenekar, Dombi Tibor dobossal és Sándor Tamás basszusgitárossal a soraiban.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vérmes apa: azt mondta, fogva tartják a lányát Püspökladányban
Vérmes apa: azt mondta, fogva tartják a lányát Püspökladányban
Mindig ellenezte gyermeke és a férfi kapcsolatát.
Gazdaság
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.