Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kipróbáltuk: BorderWatcher

| 2021. 06. 09. | 10:15:00
Ingázók számára hiánypótló és kötelező.
Kipróbáltuk: BorderWatcher
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immáron harmadik születésnapját ünnepli a BorderWatcher alkalmazás. Viszont jogos a kérdés: mi a szösz is az a BorderWatcher? Egy igazán hasznos és egyedülálló applikáció, mely (nem csak) az ingázó emberek számára könnyíti meg az életet. Segítségével lerövidíthetjük vagy elkerülhetjük a határátkelőknél gyakran előforduló többórás várakozási időt.

Az elmúlt évben sajnos a sokszor amúgy sem leányálomnak mondható határátkeléseket tovább nehezítette a járványügyi helyzet. Viszont egy (az idén már harmadik éve sikeresen működő) magyar fejlesztésű app segítségével, mely a BorderWatcher/határfigyelő nevet viseli, könnyen tudjuk mérsékelni a határátkelésekkel kapcsolatos kellemetlenségeket. A szegedi informatikus, Szabó Tamás havi rendszerességgel látogatta meg szabadkai barátnőjét és egyik alkalommal belefutott egy hosszúra nyúló kellemetlen várakozásba. Mivel egy határfigyelő csoport tanácsaira hallgatva járt pórul, akkor fordult meg a fejében egy olyan applikáció gondolta, melyben egyszerre lenne fellelhető minden határátkelésre vonatkozó hír és információ. Ahogyan szokták mondani: a többi pedig már történelem.

Az első használat során mindenképpen javasolnék pár nyugodt percet a felhasználónak arra, hogy a kezdőlapon megjelenő “Használat” menüpontot tanulmányozza. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a fejlesztő rövid videókkal töltötte meg ezt az oldalt, mivel így lehetősége van az embernek megtanulni azt, hogy miként tudja használni megfelelően az alkalmazásban elérhető funkciókat. Ezáltal nem szükséges unalmas leírásokat bújni vagy vaktában próbálkozni, hogy mi mire való. Egyszerűen csak átpörgetjük a letisztult tartalommal rendelkező videófelvételeket és már használhatjuk is az appot. A jelzéseken kívül sok egyéb funkcióval is rendelkezik az interface, amely a felhasználó kényelmét hivatott szolgálni.

Példának okáért mérhetjük az időpontot a határhoz való megérkezésünktől, egészen a teljes áthaladásig, amit rögzít az app és láthatóvá teszi a közeli userek számára. Akár készíthetünk fotót is az áthaladásról, illetve a megérkezésről, így vizuálisan is tudjuk azt szemléltetni a közösség számára, hogy mi várható az adott átkelő ponton. Azonban fontos kiemelni azt a tényt, hogy minél többen használják az applikációt és osztják meg a rendelkezésükre álló információkat, úgy lesz minél hatásosabb és pontosabb. Ezáltal elmondható az, hogy a kiváló alapötlet mellett a közösségépítésben is nagy szerepet vállal a BorderWatcher.

A BorderWatcher díjmentesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az App Store-ban is elérhető az alkalmazás. Utóbbiban fizetős az app az Apple üzletpolitikája és a magas költségek miatt, de csupán már egy kávé áráért megvásárolhatjuk, ami bőven kifizetődő annak fejében, hogy megkímélhet minket több órányi várakozástól. Továbbá van lehetőségünk az alkalmazáson keresztül is támogatni a készítőket. Ami viszont rendkívül fontos, hogy az innen befolyt összeget Tamás a folyamatos fejlesztésre fordítja, ami igazán dicséretes. Véleményem szerint azok számára, akik folyamatosan ingázni kényszerülnek a munkájuk vagy magánéletük miatt, azoknak egy hiánypótló és kötelező alkalmazás a BorderWatcher.

 Svidró Márk
TheMobilTrend blog

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
11 és 15 óra között kerüljük a napozást!
Hirdetés
Hirdetés
A két Joker-telitalálat sokat ér
A két Joker-telitalálat sokat ér
Nem hétköznapi számsort sorsoltak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.