Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így rövidíti meg a Fidesz a debreceniek életét az LMP szerint

| 2021. 10. 14. | 16:38:00
Megakadályoznák a már futó nagyberuházást.
Így rövidíti meg a Fidesz a debreceniek életét az LMP szerint
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Internetes petíció aláírására („Mentsük meg a Bethlen utcát!”) és aktivista munkára buzdít a debreceni LMP, amely leállítaná a Bethlen utca és az Egyetem sugárút – már zajló – kapacitásnövelő bővítését, fejlesztését. A párt képviseletében Jármi Péter azt mondta az október 14- sajtótájékoztatóján, hogy elhibázott koncpeciónak tartják az említett beruházást, mert nemzetközi kutatások szerint az ilyen projektet éppen nem gyorsítják a közlekedést, hanem növelik a forgalmat, ezáltal újra dugókhoz vezetnek. Jármi Péter egy 2017-es felmérést idézett, mely szerint a magyar városok közül Debrecenben kellett a legtöbb időt forgalmi dugóban várakoznia a közlekedőknek, évi 25 órát. Hozzátette, egy 2019-es légszennyezettségi kimutatás alapján – a Hajnal utcai mérőállomás szerint – a nitrogén-dioxid és a nitrogén-oxid koncentrációja „szennyezett” szintet ért el.

A tervezett nyomvonal a Bethlen utcán

A helyi LMP tíz év múlva autómentes debreceni belvárost szeretne, több biciklissel, gyalogossal. Továbbá összehangolnák a debreceni tömegközlekedést a megyeivel, bár ennek részleteiről nagyjából annyi derült ki, hogy a városba érkezőknek ne kelljen sokat vesződni a különféle csatlakozásokkal. Jármiék „újraterveznék a várost”, méghozzá abból az összegből, amelyet különféle forrásokból Debrecen fejlődésére elköltene az állam és az önkormányzat a 2030-ig szóló fejlesztési stratégia keretében. A LMP 600 milliárd forinttal kalkulál, amelyet „zöld átállásra” fordítanának. A lényege: legyen 15 percen belül elérhető munkahely, iskola, bevásárlás és szórakozás minden városlakón számára, beleértve a játszótereket, kondiparkokat és a kutyafuttatókat. – A Fidesz parkolót csinál Debrecenből, a levegő szennyezettsége miatt így egy évet vesznek el az életünból – jegyezte meg.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke „fontos üzenetet hozott a debrecenieknek”. – Az ellenzéki együttműködésen belül a zöld ügyek képviseletét a Lehet Más a Politika látja el. 2022-ben kormányra kerülve minél több elemet vinnénk át a fenntarthatóságra, részvételre és igazságosságra épülő Zöld Garancia Programunkból a kormányprogramba. A fenntarthatóság azt jelenti, felkészülünk a klímaváltozás negatív hatásaira, így megőrizzük a zöld területeket, csökkentjük a légszennyezést – mondta.  

Reagált a Fidesz

Az LMP teljes mértékben bizonyította alkalmatlanságát a budapesti közlekedésfejlesztési programok kapcsán, úgyhogy közlekedésszervezési jó tanácsaikat vagy maguknak, vagy a budapestieknek tartsák meg! A debreceniek nem kérnek belőlük. Mi tovább haladunk a város közlekedési hálózatának fejlesztésével, mert ez szolgálja a debreceniek érdekeit! – írta október 14-én levelében a Debreceni Fidesz-KDNP frakció.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát