Ide süss! Mustáros-tejszínes csirkecombok
![Ide süss! Mustáros-tejszínes csirkecombok](https://civishir.hu:10013/media/a1442ddf-220c-4332-9d89-3c163751d06c.jpg?size=850)
Hozzávalók:
Csirkecomb és pácolása:
2 csirkecomb
só
bors
morzsolt tárkony
őrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)
Mustáros öntet:
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás
Köret:
15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak előfőzött barna rizs
madársaláta
almaecet
Elkészítése: A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és őrölt paprika keverékébe. (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendő 1-2 óra pihentetés is, de ha van időnk, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk. Alufóliával lefedett tepsiben 180 fokon kb. egy órán át sütjük, majd további 10-15 perc légkeveréses mellett alufólia nélkül pirulni hagyjuk. A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
![Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat](https://civishir.hu:10013/media/44d719cb-c326-408f-9914-f7bdaba8162d.jpg)
![Vályogház teteje lángolt Gáborjánban Vályogház teteje lángolt Gáborjánban](https://civishir.hu:10013/media/e2085b56-2420-4804-800c-71531be423ef.jpg)
![Jubilál a Strandok Éjszakája Jubilál a Strandok Éjszakája](https://civishir.hu:10013/media/f9edfb5a-cfb7-4ba2-9900-23357a2a6089.jpg)
![Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben](https://civishir.hu:10013/media/e1ecf89d-cca1-4bc8-bdee-49a0c0002c19.jpg)
![A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket](https://civishir.hu:10013/media/f32baf14-1c95-4771-b566-daae8b677c35.jpg)