Ide süss! Fehér boros-fahéjas dinnyeleves
![Ide süss! Fehér boros-fahéjas dinnyeleves](https://civishir.hu:10013/media/33cccd68-204a-4333-a282-7967e150fe08.jpg?size=850)
Hozzávalók:
25 dkg őszibarack
4 ek. citromlé
40 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
5 dl muskotályos fehér bor
4 ek. méz
2 csipet fahéj
1 ek. étkezési keményítő
a díszítéshez mentalevél
Elkészítés: A megtisztított őszibarackokat kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sárgadinnyét és a görögdinnyét kimagozzuk. A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, azután lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.
Lajos Mari konyhája
![Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat](https://civishir.hu:10013/media/44d719cb-c326-408f-9914-f7bdaba8162d.jpg)
![Vályogház teteje lángolt Gáborjánban Vályogház teteje lángolt Gáborjánban](https://civishir.hu:10013/media/e2085b56-2420-4804-800c-71531be423ef.jpg)
![Jubilál a Strandok Éjszakája Jubilál a Strandok Éjszakája](https://civishir.hu:10013/media/f9edfb5a-cfb7-4ba2-9900-23357a2a6089.jpg)
![Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben](https://civishir.hu:10013/media/e1ecf89d-cca1-4bc8-bdee-49a0c0002c19.jpg)
![A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket](https://civishir.hu:10013/media/f32baf14-1c95-4771-b566-daae8b677c35.jpg)