Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonháromezer ember tombolt a Debreceni Egyetem tanévnyitó show-ján

| 2023. 09. 14. | 09:33:00
A Valmar Dzsudzsák-mezben lépett a színpadra a Nagyerdei Stadionban.
Huszonháromezer ember tombolt a Debreceni Egyetem tanévnyitó show-ján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtelt a Nagyerdei Stadion bulizó fiatalokkal, egyetemistákkal és idősekkel egyaránt szeptember 13-án, szerda este a Debreceni Egyetem tanévnyitó stadionshow-ján. Több mint 23 ezren látogattak el az idei yoUDay-re, ahol más egyetemekkel ellentétben egyedülálló módon indították el hivatalosan a tanévet.

A közel 400 fellépő között olyan nagy nevek voltak, mint a Valmar, Dzsúdló, Korda György és Balázs Klári, Nagy Feró, Zalatnay Sarolta, Csepregi Éva és Végvári Ádám.

Már a kapunyitás előtt hatalmas lázban égtek a rajongók, volt, aki már a villamoson is a kedvenc előadójának a dalát énekelte. Miután kinyíltak az ajtók, elkezdődött a helyfoglaló verseny: az ügyesebbek egyenesen rohantak a színpad elé, hogy a legjobb helyről láthassák a művészeket. Kérdésünkre a gimnazista Jázmin és Adri elmondta, már 4. alkalommal vesznek részt az egyetemisták kedvenc buliján, ahol a Valmar csapatát várták a legjobban. Egyikőjük azt is elárulta, tanulmányait majd a Debreceni Egyetemen szeretné folytatni. Más hallgatóktól is hasonló választ kaptunk: legtöbben a Valmar és Dzsúdló fellépése miatt várták már nagyon a szerda estét.

Zenés és táncos előadásokkal szórakoztatták az egyre gyarapodó közönséget egészen a hivatalos megnyitóig, ahol több mint száz nemzetiség zászlajával mutatták meg, mekkora családot alkot a cívisvárosi intézmény.

Kossa György, a Debreceni Egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke is kiemelte beszédében, a Debreceni Egyetemen mindenki együtt van, az igaz barátság jellemzi a létesítményt. Majd Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja énekelte el az „Azért vannak a jó barátok” című slágert.

Igazi őrületes fesziválhangulat uralkodott a küzdőtéren, felfújhatós labdák, lufik, de még műanyag poharak is repkedtek a fejek felett a jobbnál jobb slágerek alatt. Az előadók közül volt, aki egy kis Debrecent is csempészett magával a színpadra. A Valmar tagjai ugyanis 7-es számú, Dzsudzsák Balázs válogatott mezében léptek fel. A rekordszámú látogató java az este végéig kitartott, ők akár holnap hajnalig is bírták volna még Csepregi Évával és Végvári Ádámmal.

Az okostelefonok nem csak a Valmar és Dzsúdló dalait rögzítették, amint megszólalt a várva várt Reptér Korda Györgytől és Balázs Kláritól, szinte mindenki kapta is elő telefonját, hogy megörökítse. Az örök fiatal házaspár a koncert előtt kérdésünkre elmondta, rengeteg szeretetet kapnak Debrecentől, és ha ki kéne emelniük, mit szeretnek a városban a legjobban, az itteni embereket mondanák elsőnek. 

– Debrecen egy külön tartomány számomra, hatalmas kulturális élettel rendelkezik, színház, koncertek, nyári fesztiválok vannak. Debrecen egy intézmény, ami őrületesen fejlődőképes, ezért különösen tetszik. Nagyon szeretem, ha valami halad, követi a változásokat, mert soha nincs megállás – mondta Balázs Klári. Kiemelték a Kossuth teret is, ahol már számos koncertjük volt és nagyon sok szép emléket őriznek róla, hasonlóan a Piac utca éttermeiről, cukrászdáiról is. Ám Gyuri őszintén bevallotta, az ő szívében az Arany Bika áll az első helyen.

Draskóczi Aliz

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Egy személykocsi szalagkorlátnak csapódott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Szakítanának a fenntarthatatlanná vált gyakorlattal a reformátusok a Püspöki palotában
Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, az összes ingatlan elértéktelenedik – érvelnek.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.