Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan védjük a személyes adatokat?

| 2022. 11. 03. | 10:53:00
Itt vannak a legfontosabb tudnivalók.
Hogyan védjük a személyes adatokat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A személyes adatok védelme a GDPR rendelet óta nagyon kényes és fontos téma lett minden cég életében. Ugyanis, ha nem fektetünk rá kellő hangsúlyt, akkor komoly bírságokkal találhatja szemben magát minden cégvezető. Annak érdekében, hogy ne történhessen még véletlenül sem visszaélés, cikkünkben ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Az adatok védelmének fontossága

Minden olyan információ személyes adatnak számít, ami alapján azonosítható egy adott személy. Legyen szó, névről, címről vagy telefonszámról, de akár vagyoni helyzetről, vagy vásárlási szokásról, a személyes adatokkal való visszaélés ezekre az információkra is vonatkozik. Mivel ezen adatok birtokában bárki betekintést nyerhet magánéletünkbe, akár visszaélhet velük a tudtunk nélkül, ezért nagyon fontos ezek védelme. Az adatvédelmi rendelet kimondja, hogy a személyes adatokat csakis meghatározott céllal, a szükséges mértékben, és kizárólag úgy kezelhetik a vállalatok, ha előzőleg erről tájékoztatták az érintetteket

Visszaélés vagy egyszerű figyelmetlenség?

Sokszor vékony a határ a kettő között, a büntetőjog mégis mindkét esetre vonatkozik. Visszaélésről abban az esetben beszélünk, ha haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva, nem megfelelően kezelnek személyes adatot, vagy esetleg nem tájékoztatják megfelelően az adott személyt. A tájékoztatás elmulasztása lehet akár figyelmetlenség is, mégis komoly következményeket vonhat maga után. Ezért miden esetben érdemes nagyon komolyan venni ezt a kérdést.
Ugyan nem minden eset minősül bűntettnek, de egy asztalon felejtett jelszó, és egy emiatti rendszer feltörés, vagy hackertámadás már megalapozza a büntetőjogi felelősségre vonást.

Annak érdekében, hogy minden személyes információ a lehető legbiztonságosabban legyen kezelve és minden apróságra oda tudjon figyelni a cégvezetés, érdemes külső, szakértő segítséget igénybe venni.
A Crosssec Solutions olyan biztos megoldást nyújt adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásával, amivel garantáltan elkerülheti a sokszor anyagilag megterhelő nagyságú bírságokat. Ráadásul már KKV-k és egyéni vállalkozók számára is tudnak segítséget nyújtani gyors és költséghatékony módon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés